1

Temat: Art. 4 pkt 7

Ustawy nie stosuje się do m.in. przyznawania dotacji ze środków publicznych, jeżeli dotacje te są przyznawane na podstawie ustaw.

Jeżeli byłby ktoś tak uprzejmy i wyjaśnił mi o jakie dotacje chodzi, będę wdzięczny. Pytam w kontekście sprawozdania za 2013 rok.

2

Odp: Art. 4 pkt 7

Np. dotacja na podstawie przepisów o fin.pub., ustawy o ochronie środowiska itp.

3

To już jaśniej mi się zrobiło Marcel. Jak dla mnie nie ma to żadnego sensu, gdzie tutaj zamawiający, gdzie wykonawca..ale to już najmniej istotne.

Rozumiem, że jeżeli takowe dotacje były udzielane przez zamawiającego, a ich wysokość indywidualna była w kwocie sporo poniżej 14 000 euro, to:
1. ich wysokość sumuje z innymi wydatkami do 14 000 euro w 1 wierszu tabeli "zamówienia udzielone w wyłączeniem procedur określonych (do 14 000 euro)",
2.  nie sumuje ich z innymi wydatkami do 14 000 euro w 1 wierszu tabeli "zamówienia udzielone w wyłączeniem procedur określonych (do 14 000 euro)"?

4

Jeżeli są poniżej 14000 euro to sumujesz kwotowo z pozostałymi wydatkami (podajesz tylko kwotowo).

5

A co z dotacjami, których udziela się stowarzyszeniom, fundacjom... na podstawie ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie?
Czy w tym pkt. należałoby uwzględnić takie datacje?

6

Według mnie tak.