Temat: dostawa z usługą - a zatrudnienie na umowę o pracę
PN powyżej progów dostawa opraw z ich zamontowaniem (usługa) kontrola się pyta dlaczego zastosowałem art 29 ust 3a dla dostawy. Było to postępowania ogłoszono zaraz po nowelizacji i stałem na stanowisku że jeżeli czynność podlega pod umowę o pracę (pod art 22 ust 1 KP) to podlega i wpisałem czynności związane z usługą w tym zamówieniu. Wstępnie przygotowałem taka odpowiedz ale może jeszcze coś ktoś podrzuci??
"Głównym przedmiotem zamówienia są dostawy opraw, jednakże w ramach tej dostawy muszą zostać wykonane usługi związane z montażem dostarczonych opraw. Z uwagi na to, iż w art. 29 ust 3a ustawy ustawodawca narzucił obowiązek określenia czynności w zakresie realizacji Zamówienia w przypadku realizacji między innymi usług, zamawiający określił jakie czynności zdaniem zamawiającego podlegają temu obowiązkowi. Są to obowiązki ściśle związane już z sama usługą montażu a nie z dostawą. Zdaniem zamawiającego usługi w ramach realizowanej dostawy spełniają przesłanki art. 22 ust 1 Kodeksu Pracy."