1

Temat: zmiana ogłoszenia

Zmieniłam SIWZ i ogłoszenie o zamówieniu. Przez pomyłkę wpisałam inną datę otwarcia ofert od składania ofert. W takim przypadku muszę umieść zmianę SIWZ i ogłoszenia w tym zakresie. W związku z tą pomyłką nie muszę znowu przesuwać terminu składania ofert i otwarcia na inny dzień?

2

Odp: zmiana ogłoszenia

zmiana dokonana w tym samym  dniu co ogłoszony przetarg?

3

Zmiana SIWZ była spowodowana odpowiedziami na zapytania. Zamieściłam zmianę SIWZ i ogłoszenia, a następnego dnia zmianę w zakresie otwarcia ofert.

4

ta prawidłowa data otwarcia ofert to jest ta dłuższa?

5

Tak dłuższa.

6

to bym nie przedłużała już

7

ja mam bardziej skomplikowana sprawę- zmiana terminu wraz  z udzieloną odpowiedzią poszła w piątek - chodziło o to że mają być dodatkowo wymienione wszystkie drzwi jednego z pomieszczeń (dokunetacja tego nie obejmowała), dziś już po terminie na zadawanie pytań wpływa kolejne pytanie aby doprecyzować ile konkretnie sztuk i jakie te drzwi..czy odpowiadając na to pytanie (złożone po terminie) -musze znowu przedłużać termin składania ofert?? wartość tych drzwi stanowi bardzo znikomy procent całego zamówienia którego szacunek to 4,5 mln

8

jeżeli odpowiedz na zdanie pytanie (nie ważne czy złożone w terminie czy nie) wnosi coś nowego do postępowania zawsze przedłużam

9

Dzwoniłam na infolinię UZP, powiedziano, żeby nie przedłużać.

10

tu chodzi bardziej o doprecyzowanie, uszczegółowienie

11

Bezpieczniej będzie przesunąć TSO.

12

albo w ogóle nie odpowiadać na pytania po terminie?