1

Temat: szacowanie inspektor nadzoru

w zeszłym miesiącu w lutym otrzymaliśmy dofinansowanie na realizację projektu rewitalizacji zieleni miejskiej - określiliśmy wartość szacunkową kosztów inspektora nadzoru i ogłosiliśmy zapytanie ofertowe (poniżej 30 tys euro) wczoraj otrzymaliśmy informacje o uzyskaniu kolejnego dofinansowania na budowę obiektu kubaturowego w przyszłym tygodniu pojawią się środki w budżecie na to zadanie i znowu musimy wybrać inspektora nadzoru. Dla obu zadań inspektor z tymi samymi uprawnieniami czy muszę szacować razem czy też z uwagi na to iż środki finansowe pojawiły się próżniej do drugiego zadania (tożsamość czasowa zamówienia) mogę szacować udzielnie??

2

Odp: szacowanie inspektor nadzoru

Osobno.

3

mam 5 postępowań na remont dróg, czy inspektorów na te poszczególne roboty szacuje razem czy osobno?

4

szacuje razem

5

Łącznie.

6

dzieki, a moge wiedzieć jak szacujecie? procent od wartości z kosztorysów wszystkich robót?

7

Przeważnie procentowo.

8

jaka wysokość aktualnie 1%?

9

To zależy od wartości i czasu inwestycji, osobiście w tym roku przyjąłem 2% to wysoko, ale bezpiecznie, po ofertach widzę że to od 1% do 1,5%.

10

jeśli roboty na 3 miesiące każda z nich to 1% będzie wystarczający?

11

1,5% powinno wystarczyć a po złożeniu ofert zobaczysz, i jak coś poprawisz wink

12

wychodzi że mieszcze się do 30 tys euro, ale mimo wszystko mam procedure od 50 tys zł taką że publikuje zapytanie na stronie Z., wiec wszystkich inspektorów wg tej procedury muszę wybierać prawda?

13

Dofinansowane z UE?

14

z UE nie