1

Temat: Faktura częściowa a termin podpisania umowy.

Kolejne postępowanie przetargowe i kolejny problem.
R.b. w SIWZ żądałem od wykonawców dostarczenia faktury częściowej za materiały do określonego terminu. Jednak ze względu na protesty umowę mogę podpisać 2 dni po terminie, który wyznaczyłem w SIWZ i umowie na dostarczenie faktury częściowej.
Co w takim przypadku, czy mogę podpisać umowę, w której widnieje data dostarczenia faktury częściowej z datą wcześniejszą, niż dzień podpisania umowy?
dzięki

2

Odp: Faktura częściowa a termin podpisania umowy.

sinek napisał/a:

czy mogę podpisać umowę, w której widnieje data dostarczenia faktury częściowej z datą wcześniejszą, niż dzień podpisania umowy?

skoro pytasz... to pewnie mozesz smile ale ja bym nie skorzystał z tej możliwości wink

3

Co w takim wypadku? Unieważnienie? sad

4

Czy był wyznaczony termin wykonania zamówienia - konkretna data?
Czy termin wykonania byl kryterium oceny?

5

1. Tak
2. Nie, tylko cena.

6

Jezeli wykonawca wyraza zgode na podpisanie umowy z poslizgiem 2 dni, przy zalozeniu ze data wykonania zamowienia nie ulegnie zmianie (faktycznie ulega skroceniu czas wykonia zamowienia dla wykonawcy) - to ok. Podpisz umowe z faktyczna data i odpowiednio przesun termin dostarczenia faktury czesciowej. Takie jest moje zdanie (nie znam szczegolow) - decyzja nalezy do Ciebie. Musisz miec na uwadze, iz celem postepowania jest zawarcie umowy, a nie jego uniewaznienie - zatem jezeli jest mozliwosc zawarcia umowy i realizacji zamowienia to ja podpisz, a nie szukaj na sile przeslawnek do uniewaznienia postepowania.

7

dzięki Miras
Konsultowałem się ze znajomym, który ZP zna od podszewki i poradził mi dokładnie to samo co Ty.
pozdrawiam