Temat: ubezpieczenia
proszę o pomoc w przetargu na ubezpieczenia, czy ktoś robił taki przetarg? ma jakis przyklad i mogłby sie nim podzielic?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → ubezpieczenia
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
proszę o pomoc w przetargu na ubezpieczenia, czy ktoś robił taki przetarg? ma jakis przyklad i mogłby sie nim podzielic?
Tak, robiłem tego rodzaju przetarg, a o co dokładnie chodzi ?
o wszystkie ubezpieczenia budynki, budowle, samochody, sprzet komputerowy wogóle nie wiem jak to ugryżć ponieważ nie znam sie na ubezpieczeniach:(
a może wziąć brokera?
nie musze zrobic to sama
Nie bierz brokera! On zawsze patrzy ba swój interes!
właśnie nie chce bo nakieruje mnie tak by ich firma ubezpieczeniowa wygrała!! tylko nie umiem i nie znam sie na ubezpieczeniach help!:(
Dla nas przygotowywał przetarg broker. Siwz była pełna błędów. Kiedy wnioskowałem o poprawienie, usłyszałem że to ONI za to odpowiadają. Zacząłem sprawdzać w sieci co jeszcze robili za postepowania i z przykroscia mogę stwierdzić a może potwierdzić słowa JoannyS. Ale część dokumentów jest jak najbardziej poprawna. Jeżeli potrzebujesz daj znać. Pomogę w miare możliwości.
to miałeś z tym dobrze ze nie zostałes z tym sam! ja ubezpieczyc mam dosłownie wszystko, budynki, wyposarzenie, urządzenia, sprzet elektroniczny, samochody w tym jeden na 3 miesiace- tragizm
ja robiłam przetarg na ubezpieczenie wiele razy , ale jak Ci mogę pomóc?
Musiesz po kolei wypisać (porobić takie pakiety) co ubezpieczasz , na jaką sumę , jakie ryzyka cię interesują i określić franszyzy.
rany to czarna magia!! co to jest franszyzna?
Franszyza to klauzula umowy ubezpieczeniowej, zastrzegająca ograniczenie sumy odszkodowania (w określonych warunkach). Rozróżniamy dwa rodzaje franszyzy: integralna ( ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania, jeżeli nie przekroczy ono wysokości określonej w umowie), redukcyjna (ubezpieczyciel zawsze obniża wypłacane odszkodowanie o część określoną kwotowo lub procentowo (od wysokości sumy ubezpieczenia).
asiunia franszyza nie franszyzna, franszyzna nie ma wiele wspólnego z ubezpieczeniami
franszyzna nie ma wiele wspólnego z ubezpieczeniami
a co to jest franszyzna?
Czy Ty mi dokuczasz?
Czy Ty mi dokuczasz?
Nie, ja naprawde nie wiem.
(A moze to cos brzydkiego? )
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc