1

Temat: uniewaznienie

czy w informacji o unieważnieniu na podst. art 93 ust. 1 pkt 4 Zamawiający podaje kwotę ile ma przeznaczone na realizację zadnia? który art. o tym mówi???? smile

2 (edytowany przez joanna99 2010-03-18 11:17:50)

Odp: uniewaznienie

W zawiadomieniu o unieważnieniu postępownania zamawiajacy podaje uzasadnienie faktyczne i prawne (art. 93.3), wiec ramach tego faktycznego ja podaję kwotę przeznaczoną na realizacje zadania i cenę najkorzystniejszej oferty (w przypadku unieważnienia z art. 93.1.4).

3

wszystkie oferty które wpłynęły są powyżej kwoty Z. ,czy w unieważnieniu piszę cena najkorzystniejszej oferty?  czy powinnam oferta z najniższą ceną przewyższa kwotę, którą Z ....... itd.  kurcze gra słów a ja mam problema

4 (edytowany przez joanna99 2010-03-18 11:48:46)

Art. 93 ust. 1 pkt 4 mówi o cenie najkorzystniejszej oferty, a to wcale nie musi być oferta z najniższą ceną, jeśli cena nie była jedynym kryterium oceny ofert.
Jeśli jedynym kryterium była cena, to ofertą najkorzystniejszą jest ta z najniższą ceną.
W uzasadnieniu najlepiej pisać tak, jak jest w ustawie, żeby nie było wątpliwości, tzn. cena najkorzystniejszej oferty.

5

info o unieważnieniu przekazuję wszystkim wykonawcom, czy mogę zrobić to faksem za potwierdzeniem odbioru pisma przez Wykonwcę tez faksem, czy tylko poczta wchodzi w grę

6

Zależy od sposobu porozumiewania określonego w SIWZ. Zazwyczaj fax (jeśli taki dopuszczono  wSIWZ) plus pismo pocztą.