Temat: Zamówienia uzupełnioające
Witam, czy można dokonać zmiany SIWZ oraz Ogłoszenia tzn. jeśli nie przewidziano zamówień uzupełniających poprostu je dopisać?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Zamówienia uzupełnioające
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam, czy można dokonać zmiany SIWZ oraz Ogłoszenia tzn. jeśli nie przewidziano zamówień uzupełniających poprostu je dopisać?
Według mnie jest to uzasadniona zmiana zgodnie z art. 38 ust. 4 ustawy Pzp
Jeśli chodzi o zmianę SIWZ dot. zam. uzupełniających to nie wydaje mi się, że nie można dokonać takiej zmiany. Zamówienia uzupełniające "wchodzą" w wartość szcunkową a tą ustalasz przed wszczęciem postępowania i nie można jej zmienić w trakcie postępowania KIO/KD 50/10 - uchwała KIO
Iwo - zgadzam się, że jeżeli miała by nastąpić zmiana wartości szacunkowej zamówienia, w związku z uwzględnieniem zamówień uzupełniajacych, zmiana SIWZ i ogłoszenia, jest wtedy niedopuszczalna.
Pewnego dnia przed zmianą SIWZ i ogłoszenia powszczymał mnie art. 32 ust. 3 Pzp i przywołana uchwała KIO
To można czy nie?
Moim zdaniem, jeżeli nie zmieniasz wartości szacunkowej zamówienia to można, jeżeli zmieniasz wartość szacunkową to nie można. Poczytaj uchwałę KIO przywołaną przez Iwo
Dokładnie jak Karolk.
To można czy nie?
Przy założeniu, że uwzgledniłaś do szaczunku ZU, a tylko zapomniałaś o nich wspomieć w ogłoszeniu - to można.
ok czyli zakładam że można to powiedzcie jak to zmienić w ogłoszeniu jak tam jest podac przed zmianą i po. Przed zmianą nic nie było a teeraz będzie.
Przed:
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
Po:
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.
Bardzo dziękuję MIRAS
A reszcie też dziękuję sorki
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc