1

Temat: zatwierdzenie protokołu

Czy zatwierdzenie może byc w dniu podpisania umowy?

2

Odp: zatwierdzenie protokołu

jak najbardziej

3

Oczywiście, a jaka inna data miała by wchodzić w grę?

4

protokółu tak , wyboru w dniu wyboru

5

Marcel napisał/a:

Np. zamieszczenia w Biuletynie Zamówień Publicznych ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

6

Zawsze zamieszczam tego samego dnia, więc ta opcja u mnie nie wchodzi w grę smile

7

MIRAS napisał/a:
Marcel napisał/a:

Np. zamieszczenia w Biuletynie Zamówień Publicznych ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.

COŚ SIĘ CHYBA KOLEJNOŚCI PROTOKÓŁU NIE ZNA

8

Zgadza się, takie wyroki też są.

9

Marcel napisał/a:

Zawsze zamieszczam tego samego dnia, więc ta opcja u mnie nie wchodzi w grę smile

A co w przypadku ogłoszeń przy postępowaniach powyżej progów? Przecież tam jest mowa o opublikowaniu ogłoszenia - nie zawsze to jest ten sam dzień co zawarcie umowy -> wysłanie do publikacji?

10

myszy1953 napisał/a:
MIRAS napisał/a:
Marcel napisał/a:

COŚ SIĘ CHYBA KOLEJNOŚCI PROTOKÓŁU NIE ZNA

"rozwiń" się proszę myszy1953

11

?

12

MIRAS mam pytanie czy przeprowadziłeś choć jedno postępowanie przetargowe tak od a do z ?
ostatnimi czynnościami  sekretarza komisji jest po podpisaniu umowy :
ogłoszenie o udzieleniu zamówienia,
zwrot wadium lub np. jego przeksięgowanie na poczet gnwu,
dokończenie protokołu i jego zatwierdzenie przez ....
i wykonuję to w jednym dniu jak Marcel
a jak UE to wpisuję datę wysłania .. a po paru dniach wpinam to , które ogłosili 
pakuję do pudełka i modlę się aby procedura nie była kontrolowana - nigdy się nie spełniło

13

myszy1953 napisał/a:

1. MIRAS mam pytanie czy przeprowadziłeś choć jedno postępowanie przetargowe tak od a do z ?
2. ostatnimi czynnościami  sekretarza komisji jest po podpisaniu umowy :
ogłoszenie o udzieleniu zamówienia,
zwrot wadium lub np. jego przeksięgowanie na poczet gnwu,
dokończenie protokołu i jego zatwierdzenie przez ....
i wykonuję to w jednym dniu jak Marcel
3. a jak UE to wpisuję datę wysłania .. a po paru dniach wpinam to , które ogłosili 
pakuję do pudełka
4. i modlę się aby procedura nie była kontrolowana - nigdy się nie spełniło

1. Ja? no co Ty? Ja w ogóle nie mam najmniejszego pojęcia o ZP, lubię się tylko wymądrzać.

2. Wykonujesz to w jednym dniu, co nie oznacza że nie możesz ogłoszenie zamiescic dnia następnego, a nawet później. Po za tym od dnia podpisania umowy do dnia zatwierdzenia protokołu, osoby wykonujące czynności związane z przeprowadzeniem postępowania mają czas na zapoznanie się z protokołem i wniesienie ewentualnych uwag - nie koniecznie odbywa się to w dniu zawarcia umowy.

3. Pkt 19.1 protokołu brzmi:

"przekazane Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich w dniu ??-??
-?? r. oraz opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej: ???? /S ?? - ??? z dnia ??-??-?? r."

Jak widzicie, należy wpisać datę publikacji - od dnia wysłania do publikacji (załóżmy, że to dzień zawarcia umowy) do dnia publikacji może minąć nawet 5 dni. Czyżby zatwierdzenie protokołu następowało bez tego elementu (numeru i daty publikacji).

5. też nie masz się o co modlić smile

Sorry że się wymądrzałem...

14

"1. Ja? no co Ty? Ja w ogóle nie mam najmniejszego pojęcia o ZP, lubię się tylko wymądrzać."
Z tym to ładnie przesadziłeś smile

15

datę publikacji to sobie można wpisać ręcznie
a jeżeli chodzi o pkt. 2 to chyba żartujesz ? kto to czyta nawet ten co zatwierdza nie czyta ręczę

16

myszy1953 napisał/a:

datę publikacji to sobie można wpisać ręcznie
a jeżeli chodzi o pkt. 2 to chyba żartujesz ? kto to czyta nawet ten co zatwierdza nie czyta ręczę

1. rożne rzeczy sobie można, sama pisałaś o KOLEJNOŚCI, a teraz?
2. czyli osoba sporządzająca protokół i zatwierdzająca tenże podpisując się pod "zapoznały się z treścią protokołu i nie zgłosiły uwag do protokołu" stwierdzają nieprawdę smile masz się jednak o co modlić wink