Temat: podwykonawca
Miałam przetarg typu: zaprojektuj i wybuduj. wykonawca wybuduje, a do zaprojektowania osoba trzecia złożyła pisemne zobowiązanie. Nie wiem czy taką osobę w umowie wpisać jako podwykonawcę?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Miałam przetarg typu: zaprojektuj i wybuduj. wykonawca wybuduje, a do zaprojektowania osoba trzecia złożyła pisemne zobowiązanie. Nie wiem czy taką osobę w umowie wpisać jako podwykonawcę?
jeżeli z treści zobowiązania wynika ,że będzie wykonywać projekt to wykonawca winien przedłożyć umowę z projektantem
A PO CO??? Nie umiem wymyślić zasadności.
A jako podwykonawcy też nie wpisywać.
A, już wiem, takie zabiegi mogą powodować zwolnienie wykonawcy z jakiejś części odpowiedzialności - czyż o to chodzi???
przy podpisaniu umowy z wykonawcą - wykonawca winien przedstawić umowę z podwykonawcą czyli projektantem dla ochrony wykonującego projekt i zamawiającego
Ha, w zapytaniu podwykonawca nie występuje (!), nie możemy tu tworzyć drugiej rzeczywistości, po drugie utożsamianie projektanta z podwykonawcą jest mocno dyskusyjne (!), a po trzecie nie wymyślajmy na siłę utrudnień, gdy nie są konieczne.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc