1

Temat: postepowanie powtarzane ponizej 14 000 euro

postępowanie zostało w cześci unieważnione, poprzednie PN ponizej 60 000 euro , wartość powtarzanych pakietów jest poniżej 14 000 euro, czy  konieczne jest przeprowadzenie postepowania  i co z ogłoszeniem ?

2

Odp: postepowanie powtarzane ponizej 14 000 euro

To zależy czy jest to jedno zamówienie z możliwością podziału na części, czy różne zamówienia połączone w jedno postępowanie.

3

każde tarktujesz jako osobne zamówienie, jeżeli pakiety są traktowane jako niezależne ale przeprowadzone w jednym postępowaniu. Jeżeli mają ze sobą związek, a tylko dopuszczono ich podział, wówczas sumujesz te pakiety ze soba powiązane i stosujesz odpowiednio prucedurę zależną od uzyskanej wartości.

smile nora

4

Witam!  mam małe pytanko 14 000 euro to jest brutto czy netto ?? z góry dziekuje za odp. pozdrawiam

5

Netto - dokładnie 61.418 zł.

6 (edytowany przez bms777 2007-07-06 08:14:07)

oki dzięki bardzo:)

bo tak to jest jak informatyk zajmuje sie zamówieniami ;/ jak dla mnie to ta ustawa to kosmos

7

bms777 napisał/a:

oki dzięki bardzo:)

bo tak to jest jak informatyk zajmuje sie zamówieniami ;/ jak dla mnie to ta ustawa to kosmos

wtedy się nie martw, my tu jesteśmy do dyspozycji, każdy w innym czasie, ale jakoś to będzie wink

nora

8

dzieki bardzo:)) jeszcze raz smile zresztą u nas tak duzo przetargów sie nie robi........  ale jakos damy rade..pozdro