1

Temat: Terminy w ZP

Witam ile dni musi upłynąć od otwarcia ofert do dnia ogłoszenia o wyborze najkorzystniejszej oferty przy przetargu nieograniczonym na dostawy pow. 200 tyś. EURO ?
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi podesłał link do jakiegoś zestawienia wszystkich najważniejszych terminów w ZP.

2

Odp: Terminy w ZP

Według mnie musisz ogłosić szybciej niż minie termin związania wykonawcy z ofertą.

3

mateusz napisał/a:

Według mnie musisz ogłosić szybciej niż minie termin związania wykonawcy z ofertą.

Nie prawda!
Powinno się zawrzeć umowę w terminie związania ofert. Ale termin związania można przedłożyć, a zresztą można zawierać umowę także po terminie związania ofertą, gdy Wykonawca zgodzi się wykonać umowę na warunkach oferty i SIWZ

Terminy w Pzp to temat rzeka...    wink

4

Właśnie o to mi chodziło, ale nieprecyzyjnie się wyraziłem.
Najlepiej jest zawrzeć umowę w terminie związania z ofertą (a nie że trzeba)

5

marta566 napisał/a:

ile dni musi upłynąć od otwarcia ofert do dnia ogłoszenia o wyborze najkorzystniejszej oferty

jak proste postępowanie, wszystko sprawdzone i jest ok to można zrobić ogłoszenie nawet tego samego dnia,
samo podpisanie umowy zależy od art. 94 (powyżej 11.8. to art. 94.1.1)

6

Odpowiedź na pytanie, najszybciej jak tylko na to pozwala złożoność danego postępowania.

7 (edytowany przez marta566 2012-01-16 08:18:17)

Dziękuję za odpowiedzi, chodziło mi konkretnie o to co zawarto w art. 94 czyli że w moim przypadku ten czas nie może być krótszy niż 15 dni smile