1

Temat: Brak informacji - ?Nie otwierać przed ...-...-2013r. godz. 10:...?

Witam !
Jutro otwarcie przetargu, wpłynęła oferta. ZgodNie z SIWZ zamknięta szczelna, opieczętowana, poprawNie zaadresowana wraz z dopiskiem nazwy zadania, jest tylko jedno ale - zaBrakło informacji ?Nie otwierać przed ...-...-2013r. godz. 10:...?
Przejąć się Brakiem tej informacji czy dopuścić oferte w postępowaniu ?

2

Odp: Brak informacji - ?Nie otwierać przed ...-...-2013r. godz. 10:...?

To żaden brak, a uchybienie formalne, nie zwracać na to uwagi i przyjąć ofertę jak pozostałe.

3

To nie ma znaczenia. Oferta poprawnie złożona - nie ma czym się przejmować smile

4 (edytowany przez covec 2013-02-13 08:34:01)

To nie problem smile. Ja dostałem kopertę, a na kopercie lewy róg pieczątka wykonawcy, wskazany adresat, a z lewej strony znak sprawy nadany przez zamawiającego. Przedmiot zamówienia -auto. Pieczątka na kopercie jasno wskazała salon samochodowy, więc nawet osoba która przyjmowała ofertę wiedział o co chodzi smile nie otwierać przed data, godzina smile

Kontrola smile

a skąd Państwo wiedzieli że to dokumentacja do postępowania? pozostałe koperty były oznaczone wg wskazania siwz. To bardzo dziwne. Mało tego, oferta wybrana...
Pytam Panią czy coś sugeruje...? nie...:) pierwszy raza spotkałem się z tym żeby były wątpliwości co do koperty.....:)

Zapytałem, czy treść na kopercie też może być niezgodna z siwz smile no, nie usłyszałem smile

5

covec napisał/a:

Kontrola smile

a skąd Państwo wiedzieli że to dokumentacja do postępowania? pozostałe koperty były oznaczone wg wskazania siwz. To bardzo dziwne. Mało tego, oferta wybrana...
Pytam Panią czy coś sugeruje...? nie...:) pierwszy raza spotkałem się z tym żeby były wątpliwości co do koperty.....:)

Ciekawe co by było gdybyście nie mieli kopert. Z tego co mi wiadomo, nie ma przepisu nakazującego ich przechowywanie.

6

no właśnie smile ale kolejna ciekawostka. Pan pyta mnie czy drukuje stronę bip na dowód zamieszczenia postępowania na tej stronie. Ja na to, że nie. On na to, że takie są zalecenia, zadaje się ministerstwa i ma to w swojej karcie kontrolnej...Dodam że "dotyczy" to tylko postępowań finansowanych z UE.

7

Ja przechowuję jeszcze kurierów, którzy dostarczyli oferty (oczywiście 4 lata).

8 (edytowany przez arturo-młodszy 2013-02-13 08:44:02)

wink lepiej zapytać niż później się martwić
dziękuję za informację

PS kurierów to może nie ale bywają kurierki smile

9

covec napisał/a:

no właśnie smile ale kolejna ciekawostka. Pan pyta mnie czy drukuje stronę bip na dowód zamieszczenia postępowania na tej stronie. Ja na to, że nie. On na to, że takie są zalecenia, zadaje się ministerstwa i ma to w swojej karcie kontrolnej...Dodam że "dotyczy" to tylko postępowań finansowanych z UE.

A czy nie mówi o tym art. 12 ust. 3 pkt 1 ustawy Pzp?

10

Hrabal napisał/a:
covec napisał/a:

A czy nie mówi o tym art. 12 ust. 3 pkt 1 ustawy Pzp?

nie..Pan zapytał mnie czy mam dowód zamieszczenia na BIP a nie BZP.
Za brak BZP to ja wiem co grozi smile

11

Hrabal - Covec wspomniał o BIPie. Dowód zamieszczenia w BZP bez wątpliwości należy mieć.

12

No tak, racja. Przeczytałem i przeinterpretowałem. Co tu dużo mówić. Brak słów. Zmierzamy do tego, że wytyczne i wskazówki ministerstw, Instytucji Zarządzających itp. będą ważniejsze od ustawy.

13

Będą ważniejsze dla tych, którzy się ugną.