1

Temat: rozporządzenie w sprawie dokumentów - par. 3 ust. 4

Stan faktyczny:
Warunkiem udziału w PO było:
1) wyk. kanalizacji sanitarnej w ilości 1.000 mb
oraz
2) wyk. drogi z kostki brukowej w ilości 1.000 m2

W ogłoszeniu o zamówieniu Z. wymagał, by w przypadku powoływania sie na zasoby z 26.2b W. złożył dokumenty o niepodleniu wykluczeniu dot. podmiotu udostepniajacego, gdy ten będzie uczestniczyć w realizacji zamówienia.

W. nie udokumentował doświadczenia w wyk. drogi.
Z. w trybie 26.3. wezwał W. do udokumentowania doswiadczenia dot. drogi.

W odpwiedzi na wezwanie W. złożył zobowiązanie udostępniającego w trybie 26. 2b do udostępnienia W. doświadczenia wraz z deklaracją do uczestnictwa w realizacji inwestycji w charakterze podwykowany oraz referencję. Nie złożył natomiast dokumentów podmiotych udostepniajacego z par. 3 ust. 1  rozp. o dokumentach.

Czy w takim wypadku mam prawo wezwać W. do uzupełnienia powyższych? W pewnym sensie byłoby to już drugie wezwanie, ale jednak dotyczące czego innego.

Taki to paszkwil mam na weekend :-(

2

Odp: rozporządzenie w sprawie dokumentów - par. 3 ust. 4

Wezwać do uzupełnienia, jak piszesz dotyczy innych dok.

3 (edytowany przez bipi 2013-08-02 11:04:18)

Odp: rozporządzenie w sprawie dokumentów - par. 3 ust. 4

A ja bym wykluczył - uzupełnił ale nie wszystko - uprzedzając wątpliwości - wezwanie dotyczy tej samej informacji (warunku) i dlatego, wg mnie, powtórnie nie możemy wzywać.
PS. Może to pomoże:
IV Ca 142/11 Zgodnie z treścią przepisu art. 26 ust. 3 zd. 2 ustawy Pzp złożone na wezwanie zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu. Oznacza to, że po uzupełnieniu wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w odpowiedzi na wezwanie w trybie art. 26 ust. 3 ustawy Pzp nie powinny już występować braki wniosku w zakresie tego warunku udziału w postępowaniu, który był przedmiotem wezwania.