Temat: SIWZ na ochrone
Czy mogę za jedno z kryteriów wziąć cenę brutto za 1 rbg?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → SIWZ na ochrone
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy mogę za jedno z kryteriów wziąć cenę brutto za 1 rbg?
Tak, bo to kryterium cena.
Rozumiem, a czy obowiązek jest aby wykonawca podał ogólna wartość brutto zamówienia w formularzu ofertowym i czy ogólna wartość umowy powinna być wpisana w umowę?. Czy wystarczy jak Zamawiający wpiszę przewidywana ilość rbg?
Najlepiej gdyby była podana cena całkowita przeliczona przez szacowaną ilość maksymalną rbg.
Czy wystarczy jak Zamawiający wpiszę przewidywana ilość rbg?
A przemyślałaś sprawę pracy w nocy , niedzielę i święta. Za to przysługują dodatki. Czyli musiałabyś rozbić twój okres zamówienia na pracę w ciągu dnia, w nocy, w święta itp i dla nich podać ilość szacunkową. No chyba, ze ochraniasz tylko w dzień. Nie łatwiej przyjąć ryczałt miesięczny?
w formularzu ofertowym mam taki zapis:
........1 rbh (netto) x 135(ilość godzin)=.........(wartość netto)+VAT23%= ...........(wartość brutto
wykonawca wpisuje:
3,32 (stawka za roboczo godzinę) x 135h = 448,20+ Vat 23%= 551,29
jednak w rozliczeniu faktycznym (z faktury) firma chce sie rozliczyc za 1 rbh i wystawia tak fakture:
3,32 + AVT 23 % = 4,08
jesli tą kwotę przeliczymy przez łączną liczbę godzin do zrealizowania to wyjdzie tak:
4,08 x 135= 550.80
Jak powinnam podejsc do tematu?? Czy rozliczenie fizycznie mnie nie powinno interesowa. Poniewaz jest rozbiezność w wyliczeniu z zastosowaniem stawki rbh
Najlepiej gdyby była podana cena całkowita przeliczona przez szacowaną ilość maksymalną rbg.
czyli wykonawcy niech wylicza wartość brutto oferty wg wzoru: (stawka brutto za 1 rbg) x ilośc rbg przewidziana w okresie trwania umowy = całkowita wartośc brutto oferty
Jak powinnam podejsc do tematu?? Czy rozliczenie fizycznie mnie nie powinno interesowa. Poniewaz jest rozbiezność w wyliczeniu z zastosowaniem stawki rbh
Może ten wątek pomoże: http://www.noweprzetargi.pl/forum/viewtopic.php?id=10610
to jak nalezy w SIWZ wyliczyć prawidłowo wartośc brutto oferty?, bo to jakies absurdy
wg mnie wykonawca powinien wyliczyć wartość brutto oferty wg wzoru: (stawka brutto za 1 rbg) x ilośc rbg przewidziana w okresie trwania umowy = całkowita wartośc brutto oferty, a to jak potem jest realizacja to nas nie interesuje
Dobrze myślisz, rozliczenia według faktycznie przepracowanych rbg.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → SIWZ na ochrone
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc