Temat: usługi pocztowe
jak zamawiacie usługi pocztowe? Prosze o pomoc
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usługi pocztowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak zamawiacie usługi pocztowe? Prosze o pomoc
czy zgodnie z art. 67. ust 4 moge zastosować tryb z wolnej ręki? zamówienie przekracza 14 000 euro
nikt mi nie pomoże?
na podstawie art. 67 ust. 4 nie możesz zastosować w tym przypadku zamówienia z wolnej ręki
67 ust. 1 pkt 4 - najpierw dwa postępowania, jak nie będzie wykonawcy to wolna ręka
mówisz o 67.1.4 a ja o 67.4
a z kolei ust. 3 wymienia w pkt.1e powszechne usługi pocztowe
Chodzi Ci pewnie o 67.1.1a ???
tak wymienia, ale ..... przeczytaj dokładnie, ust. 3 odnosi się do zapisu ust. 2:), to że wymienia usługi pocztowe nie znaczy że od razu możesz stosować wolną rękę. takie jest moje zdanie ale na pewno bardziej doświadczeni (życiowo i zamówieniami) czytelnicy forum powiedzą ci dokładniej:)
no więc czekam na kolejnych forumowiczów:-)
wiem że usługi pocztowe do 50g są jakby monopolem dla Poczty Polskiej, ale nie orientuje się kompletnie jak z innymi wagami, czy mam obowiązek stosowania trybów otwartych-konkurencjnych przy takim typie zamówienia
powyżej 50g nie ma monopolu, zresztą niektóre firmy doczepiają do zwykłych kopert ciężarki, i wtedy nawet zwykły list waży powyżej 50g:):)
ok widocznie coś żle wyczytałam.
Czekam nadal na odpowiedź na moje pytanie: Jak wyglądać powinna procedura wyboru firmy świadczącej usługi pocztowe dla jst.
zrób postępowanie, np przetarg nieograniczony jak wyłonisz wykonawcę to ok, jak nie to jeszcze raz, jak nie da rezultatu to zamówienie z wolnej ręki
jakieś inne pomysły? Marko może ty podpoweisz jak podejść do tych zamówień na usługi pocztowe.Kwota szacunkowa 100 000zl brutto (łącznie z tymi poniżej 50g)
powyżej 50g nie ma monopolu, zresztą niektóre firmy doczepiają do zwykłych kopert ciężarki, i wtedy nawet zwykły list waży powyżej 50g:):)
zalazłam uzasadnienie art. 47 ust. 2 i 4 prawo pocztowe mowią o usługachg zastzeżonych do 50g. Wynika z tego tyle, że tylko Poczta Polska może realizowac uslugi pocztowe do 50g więc nie sumujemy ich z pozostalymi usługami przy szacowaniu wartości zamowienia.zgadzacie się ze mną?
nie podlegają one usatwie PZP prawda?
zalazłam uzasadnienie art. 47 ust. 2 i 4 prawo pocztowe mowią o usługachg zastzeżonych do 50g. Wynika z tego tyle, że tylko Poczta Polska może realizowac uslugi pocztowe do 50g więc nie sumujemy ich z pozostalymi usługami przy szacowaniu wartości zamowienia.zgadzacie się ze mną?
Jezeli to prawda... to
nie sumujemy ich z pozostalymi usługami przy szacowaniu wartości zamowienia
jezeli to prawda
sami żartownisie tu widze..nie ma z kim pogadać na poważnie:-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → usługi pocztowe
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc