1

Temat: czy info o wykluczeniu?

witam
czy jeżeli wykonawca nie przedłuży terminu związnania ofertą i wadium zgodnie z art. 85 ust. 2,4 i wykluczam go art. 24 ust. 2 pkt. 4 to kogo i jak o tym informuję? obiło mi się, że po prostu prowadzę dalej postępowanie a oni sami wiedzą, że są wykluczeni a reszty to nie powinno obchodzić. wybór oferty już natąpił, nie było protestów tylko nie zdąże podpisać umowy w obecnym terminie związania ofertą. czy muszę czekać w moim przypadku 10 dni w związku ze środkami ochrony prawnej jak wykluczę wykonawcę, który nie wniósł wadium i nie przedłużył terminu?

2 (edytowany przez MIRAS 2009-04-20 06:44:07)

Odp: czy info o wykluczeniu?

Napisz czy dobrze rozumiem powyzsze : dokonałas wyboru - po czym zgodnie z 92 zawiadomilas wykonawcow o wyborze itd., a nastepnie zwrocilas sie do wykonawcow o przedluzenie terminu zwiazania oferta???

3

Odp: czy info o wykluczeniu?

jeszcze się nie zwróciłam bo mam 1 dzień w zapasie. teraz się orientuję czy zdążę podpisać umowę z wykonawcą (załatwia zabezpieczenie) w pierszym terminie związania ofertą. jak nie zdąży to muszę chyba wezwać do przedłużenia terminu wszystkich żeby jakby co 94.2. nie wiem tylko co komu trzeba wysłać (oprócz wadium) w takiej sytuacji jeżeli wykonawca(y) terminu nie przedłuży. mi się wydaje, że nic ale może....