Odp: i jeszcze raz o uzupełnieniu dokumentów
KIO rozstrzygnie czy słusznie wykluczyłes/odrzuciłes , czy słusznie zatrzymałes to kompetencje sądu
To jest postępowanie powyżej progów unijnych.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → i jeszcze raz o uzupełnieniu dokumentów
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
KIO rozstrzygnie czy słusznie wykluczyłes/odrzuciłes , czy słusznie zatrzymałes to kompetencje sądu
Pisząc o jaskółce miałem na myśli Grzecha-a wraz z jego determinacją.
Wydaje mi się, że zatrzymywanie wadium za ponowne złożenie wadliwego dokumentu nie ma (jeszcze) zbyt dużego poparcia w orzecznictwie...z tego wynika moje ornitologiczne porównanie;)
pzdr
Ta kwestia nie ma żadnego porządnego rozstrzgnięcia. Chciałbym zobaczyć jakiś wyrok sądowy za takie "bezpodstawne wzbogacenie" aczkolwiek i to nie da pełnego obrazu bo KIO np orzekało, że w podunijnych na warunki odwoływać sie nie można. Prezes te orzeczenia zaskarżył, sąd skargi uwzględnił a KIO dalej swoje
responder napisał/a:KIO rozstrzygnie czy słusznie wykluczyłes/odrzuciłes , czy słusznie zatrzymałes to kompetencje sądu
Próg nie ma nic do rzeczy, KIO orzeka że zatrzymanie nie jest czynnością zmierzającą do zakończenia postępowania i odsyła do sądu powszechnego.
Grzech napisał/a:responder napisał/a:KIO rozstrzygnie czy słusznie wykluczyłes/odrzuciłes , czy słusznie zatrzymałes to kompetencje sądu
Próg nie ma nic do rzeczy, KIO orzeka że zatrzymanie nie jest czynnością zmierzającą do zakończenia postępowania i odsyła do sądu powszechnego.
Ale firma została także wykluczona z powodu niedostarczenia dokumentów, więc KIO przy okazji rozstrzygnięcia dotyczącego wykluczenia pośrednio orzeknie o zatrzymaniu wadium. A wyrok Kio ze stycznia o zasadności zatrzymania wadium???
Styczniowy to rodzynek Grzechu. Tam w gruncie rzeczy poszło o nieprawidłowe wezwania a przy okazji kijanki sie wychyliły i powiedziały co myślą. Następni już orzekali tak jak piszę. A było tego kilka ładnych sztuk (orzeczeń)
Właśnie zatrzymałem 160 000 zł pewnie będzie odwołanie - protest już jest. Jak będzie rozstrzygnięcie KIO to podzielę się informacjami.
hmmm....kijanki ostnio orzekają ze złozenie dokumentu nawet jak nie spełnia warunku nie daje podstawy zamawiajacemu do zatrzymania wadium
KIO 488/09 i 590/09
Madziulek czy można prosić o przesłanie wyroku 590/09? Nie mogę go nigdzie znaleźć.
Proszę ftp://ftp.uzp.gov.pl/wyroki/KIO/2009/0590-09.pdf
Pięknie dziekuję!
Okropnie proszę
To okropnie to chyba z racji poniedziałku?
Tak
Tak
Zerknij na temat niżej. Może coś mi podpowiesz. Dzięki
Chodzi o temat: VAT w ofertach
Grzech napisał/a:Właśnie zatrzymałem 160 000 zł pewnie będzie odwołanie - protest już jest. Jak będzie rozstrzygnięcie KIO to podzielę się informacjami.
hmmm....kijanki ostnio orzekają ze złozenie dokumentu nawet jak nie spełnia warunku nie daje podstawy zamawiajacemu do zatrzymania wadium
KIO 488/09 i 590/09
...a potem orzekają jak w KIO 599/09 i zabawa zaczyna się od początku:)
Marko się ucieszy...;)
pzdr
Marko się ucieszy...;)
Miodzio
Ty się tak nie ciesz hyhy
na razie jest 1 do 4, a może i więcej
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Oferty, badanie i ocena ofert → i jeszcze raz o uzupełnieniu dokumentów
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc