Temat: brak żądania kosztorysów przy wynagrodzeniu kosztorysowym
Proszę o pomoc
Złozyłem ofertę w przetargu nieograniczonym z wynagrodzeniem kosztorysowym, zamawiajacy nie żądał kosztorysów ofertowych. Zawarł jedynie informację że" przy wycenie robót w celu określenia ceny ofertowej, oferent sprawdzi dokumenty przetargowe, łącznie z przedmiarem robót. Zamawiający nie zapłaci za pozycje, za które nie zostanie podana przez oferenta żadna cena. Kiedy zostaną one wykonane będzie się uważało, iż są one pokryte przez inne ceny ryczałtowe w szczegółowych kosztorysach. Szczegółowy kosztorys może być wykonany wg przedmiaru robót." W formularzu oferty pozostawił do wypełnienia pola termin zapłaty i okres gwarancji. W ofercie znajduje się również oświadczenie że "Oświadczamy, że załączone do specyfikacji istotnych warunków zamówienia postanowienia umowy / wzór umowy zostały przez nas zaakceptowane bez zastrzeżeń i zobowiązujemy się w przypadku wyboru naszej oferty do zawarcia umowy w miejscu i terminie wyznaczonym przez Zamawiającego." We wzorze umowy zawarł termin zapłaty 30 dni i okres gwarancji 36 m-cy. Zamawiający odrzucił moją oferte ponieważ nie wypełniłem wszystkich pozycji kosztorysu, oraz podałem inne warunki zapłaty i gwarancji niż we wzorze umowy. Czy miał do tego podstawy?