Temat: wykaz dostaw
jaką zasadą kierowac się przy wyznaczaniu kwoty w wykazie dostaw, czy może być ona wyższa niż kwota jaką zamawiający chcę przeznaczyć na takie dostawy ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → wykaz dostaw
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jaką zasadą kierowac się przy wyznaczaniu kwoty w wykazie dostaw, czy może być ona wyższa niż kwota jaką zamawiający chcę przeznaczyć na takie dostawy ?
Można kierować się szacunkiem ale i także logiką i zdrowym rozsądkiem do danego zamówienia
hm a co jezeli uznałam iż kwota ta ma być wyższa nić kwota jaką zamierzamy my przeznaczyć ??? może zostać czy zmieniać ??
Na pewno nie powinna być wyższa jak szacunek, a jeżeli chodzi o to czy może być wyższa od kwoty jaką macie na sfinansowanie to raczej nie ma przeszkód.
tak też myślałam że nie powinien być wyższy od kwoty szacunkowej ale w skutek błędu ( niedopatrzenia) wyznaczając kwotę jaką mają okazać się wykonawcy w wykazie dostaw podałam wyższą. błąd "ujawnił: się dopiero po otwarciu ofert.
zostały złozone 4 oferty w tym 3 mają wymagane referencje 1 niestety nie. zastanawaim się czy ten 1 może uznać iz nasze wymagania co do wysokości wykazanych dostaw były zbyt wysokie?
nie wiem co z tym zrobić w zp pracuje od niedawna na zastępstwie bo moja poprzedniczka jest na dłuższym L4 i nie mam sie kogo poradzić
jeżeli złożył ofertę tym samym zgodził się na warunki udziału w postępowaniu. Teraz nie może po terminie składania ofert wnosić odwołania na zapisy siwz czy też korzystać z art. 181 w omawianej sprawie.
dziekuję za pomoc
prawdopodobnie jeszcze nie raz zadam pytania bo mam coraz wiecej wątpliwości czy napewno dobrzez zrobiłam decydując się na prace w zp
22.4
mam coraz wiecej wątpliwości czy napewno dobrzez zrobiłam decydując się na prace w zp
nie przejmuj się, każdy z nas, szczególnie w zp, ma gorsze chwile, grunt to pozytyne nastawienie i ... dobre uzasadnienie, jak mówi moja koleżanka z zp
może zostać czy zmieniać ?
Nic tu już nie można zmienić. Jeśli dobrze zrozumiałem chodzi o zbyt wysoki próg doświadczenia wykonawcy. Ja zawsze uważam: jak najniżej, dla ścisłości: niech będzie rzędu 10% wartości szacunkowej (to na przyszłość).
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → SWZ → wykaz dostaw
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc