1

Temat: Dla kogo wyjaśnienia i zmiany

Cześć.
Mam takie o to pytanie.

Zamawiający umieszcza siwz na własnej stronie internetowej. Wykonawcy najczęściej pobierają ją stamtąd.
kogo z Wykonawców mogę informować o modyfikacjach, wyjaśnieniach w trakcie postępowania?
Czy tylko tych którzy zadali pytanie oraz tych którzy złożyli wcześniej wniosek o przekazanie siwz?
Nie informuję wykonawców, którzy pobrali sami siwz ze strony internetowej nawet, gdy  mógłbym ich zidentyfikowac na podstawie ich  śladów pozostawionych na stronie??

pozdrawiam i życzę miłego weekendu:)

2

Odp: Dla kogo wyjaśnienia i zmiany

Wszystkich którzy sie ujawnili (pytali, wnioskowali) +strona internet.
W jakich słuzbach pracujesz wink ze macie  sprzet umozliwiający identyfikacje po pobraniu siwz ze stronki????

3

smile
Na naszym serwerze przy pobraniu dokumentu  Wykonawca może wpisać swoją nazwę i adres.

4

Tak na dobrą sprawę nawet nie ma konieczności informowania o zmianach SIWZ tych co zadawali pytania, wiadomo, dobrze jest poinformować tych co się ujawnili, lecz nasz kochana ustawa pisze wprost o tych co pobrali SIWZ, a nie o tych którzy się w jakikolwiek sposób ujawnili.

5

zgadzam się z Marcelem - musisz powiadamiać i przesyłać modyfikację tym, którzy pobrali od Ciebie specyfikację. pobrali czytaj zwrócili się do ciebie o przesłanie, udostępnienie na wniosek w wersji papierowej.

art. 42 ust 1 - na stronie się udostępnia
art 42 ust 2 - na wniosek wykonawcy się przekazuje

art. 38 ust 2 "treść zapytań wraz z wyjaśnieniami Z. przekazuje wykonawcom, którym PRZEKAZAŁ siwz (...) a jeśli jest udostępniona na stronie, zamieszcza ją na tej stronie"

niestety większość wykonawców tego nie rozumie.
kiedyś uprzejmie wyjaśniałam telefonicznie, że nie muszę im przekazać odpowiedzi.
ujawnił się - fakt. ma internet - pobrał siwz, więc niech się interesuje i śledzi stronę ;p

6

Bitter napisał/a:

smile
Na naszym serwerze przy pobraniu dokumentu  Wykonawca może wpisać swoją nazwę i adres.

czyżby szpital w krakowie?? ;p

7

nie ;P

8

A ja informuję wszystkich, którzy sie w jakikolwiek sposób ujawnili. To trochę więcej pracy, ale wykonawcy czują się wtedy bardziej docenieni, co owocuje w przyszłości smile Takie podejście psychologincze wink

9

Joanno99  to nie tylko psychologia, głównie zadbanie o interes firmy i skuteczność postepowania. Informując wszystkich "ujawnionych" o zmianach dochowujesz staranności i nie ma znaczenia w tym przypadku ze robisz wiecej niz ustawa. Pozdrawiam