1

Temat: jak sprawdzić

nigdy jeszcze nie prowadziłam przetargu z wadium, powiedzcie mi jaka jest tego procedura? potwierdzenie wpłaty jest w ofercie i jak otwieram najpierw sprawdzam czy jest wadium a następnie firma, cena itd? proszę pomóżcie

2

Odp: jak sprawdzić

no tak ... jak mówisz

3

a jak nie ma wadium to co w takim wypadku? czytam firmę i cenę itd?

4

Oczywiście że tak.

5

drogowiecc napisał/a:

1. a jak nie ma wadium to co w takim wypadku?
2. czytam firmę i cenę itd?

1. wykluczasz wykonawcę
2. tak

6

wg mnie do oferty nie musi być dołączony dowod wniesienia wadium (mowa o gotowce).  Na otwarciu odczytujesz to co trzeba ze wszystkich zlozonych ofert.
Wadium sprawdzasz juz po otwarciu.  Jak w ofercie nie ma dowodu wniesienia to idziesz do ksiegowosci i sprawdzasz czy jest na koncie. Jak jest to ok. Jak nie to wykluczasz (chyba ze wniosl w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej).

7

Dobrze mówisz Karo smile

8

Karo napisał/a:

wg mnie do oferty nie musi być dołączony dowod wniesienia wadium (mowa o gotowce).  Na otwarciu odczytujesz to co trzeba ze wszystkich zlozonych ofert.
Wadium sprawdzasz juz po otwarciu.  Jak w ofercie nie ma dowodu wniesienia to idziesz do ksiegowosci i sprawdzasz czy jest na koncie. Jak jest to ok. Jak nie to wykluczasz (chyba ze wniosl w formie gwarancji bankowej lub ubezpieczeniowej).

Jasna sprawa