Temat: Oświadczenie ZP-1
Czy przy aneksowaniu umowy podpisanej przed wyborami, nowi szefowie muszą złożyć Oświadczenie ZP-1 (dawne ZP-11)?
Właściwie sprawa dotyczy zastępcy, bo główny szef się nie zmienil, ale w umowie występują razem.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → Oświadczenie ZP-1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy przy aneksowaniu umowy podpisanej przed wyborami, nowi szefowie muszą złożyć Oświadczenie ZP-1 (dawne ZP-11)?
Właściwie sprawa dotyczy zastępcy, bo główny szef się nie zmienil, ale w umowie występują razem.
Moje zdanie-nie.
Idąc tropem art. 17 ust. 2 - osoby wykonujące czynności w postępowaniu o zam. publ. składają to oświadczenie.
Ale czy podpisanie aneksu to jest czynność w postępowaniu? Wg mnie nie. Więc i oświadczenia nie powinno być.
A ciekawe jak na to spojrzy kontrola?
A jak ma spojrzeć, hmm, nieznane są wyroki kontroli
Nikt nie miał takiego przypadku?
Nie musi składać ZP-1. Marcel nie strasz Justine.
Tak - proszę nie straszyć
A czy w postępowaniach poniżej 14 000 Euro stosujecie takie oświadczenia?
Jak to jest w waszych regulaminach?
Ja nie straszę, pożartować nie można
Nawet jeśli ktoś stosuje to i tak się nie przyzna publicznie - ponieważ nie ma się czym chwalić
Bez przesady!
Justine napisał/a:A czy w postępowaniach poniżej 14 000 Euro stosujecie takie oświadczenia?
Jak to jest w waszych regulaminach?Bez przesady!
A u nas jest ale nie wolno nam o tym mówić
...za późno, słowo się rzekło, tfu... post się wygenerował Odpuście sobie to oświadczenie.
Jasne dzięx za informację
Jak to sami sobie potrafimy robić dodatkową robotę.
Robota, robotą - ale z tego mogą wyniknąć potem problemy natury karnej. Och, wy nadgorliwcy...
uważam ,że powinno się złożyć mimo,że poza ustawowo szczególnie Ci co wykonują czynności
a może zleca bratu
Myszy nie przesadzajmy!
Marcel ja nie ogrodnik a tak poważnie budowlaniec
Spoko.
u nas Ci co wykonują czynności i kierownik zam podpisujący umowę składali oświadczenia i składają i nikt tego nie zakwestionował i żadna kontrola tego nie podważy mimo ,że pozwala na to art.4.8
Dobrze, wasza sprawa.
czyżby brak argumentów
Czy przy aneksowaniu umowy podpisanej przed wyborami, nowi szefowie muszą złożyć oświadczenie ZP-1 (dawne ZP-11)?
pomijając inne posty oderwane od w/w uważam,że nie postępowanie zakończyło się z chwilą podpisania umowy
Ja przychylam się zdecydowanie do innego poglądu, że nieco wcześniej, a dokładniej: postępowanie kończy się z chwilą wyboru oferty (to wynika wprost z definicji postępowania w art.2).
wybierasz ofertę i nie dochodzi do podpisania umowy - to chyba komisja zbiera się ponownie podtrzymuję swoje stanowisko dla mnie kończy się jak do procedury wpinam ogłoszenie z BZP o udzieleniu zamówienia
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → Oświadczenie ZP-1
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc