Temat: zatwierdzenie protokołu
Czy zatwierdzenie może byc w dniu podpisania umowy?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → zatwierdzenie protokołu
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy zatwierdzenie może byc w dniu podpisania umowy?
jak najbardziej
Oczywiście, a jaka inna data miała by wchodzić w grę?
protokółu tak , wyboru w dniu wyboru
Oczywiście, a jaka inna data miała by wchodzić w grę?
Np. zamieszczenia w Biuletynie Zamówień Publicznych ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.
Zawsze zamieszczam tego samego dnia, więc ta opcja u mnie nie wchodzi w grę
Marcel napisał/a:Oczywiście, a jaka inna data miała by wchodzić w grę?
Np. zamieszczenia w Biuletynie Zamówień Publicznych ogłoszenia o udzieleniu zamówienia.
COŚ SIĘ CHYBA KOLEJNOŚCI PROTOKÓŁU NIE ZNA
Zgadza się, takie wyroki też są.
Zawsze zamieszczam tego samego dnia, więc ta opcja u mnie nie wchodzi w grę
A co w przypadku ogłoszeń przy postępowaniach powyżej progów? Przecież tam jest mowa o opublikowaniu ogłoszenia - nie zawsze to jest ten sam dzień co zawarcie umowy -> wysłanie do publikacji?
MIRAS napisał/a:Marcel napisał/a:Oczywiście, a jaka inna data miała by wchodzić w grę?
COŚ SIĘ CHYBA KOLEJNOŚCI PROTOKÓŁU NIE ZNA
"rozwiń" się proszę myszy1953
?
MIRAS mam pytanie czy przeprowadziłeś choć jedno postępowanie przetargowe tak od a do z ?
ostatnimi czynnościami sekretarza komisji jest po podpisaniu umowy :
ogłoszenie o udzieleniu zamówienia,
zwrot wadium lub np. jego przeksięgowanie na poczet gnwu,
dokończenie protokołu i jego zatwierdzenie przez ....
i wykonuję to w jednym dniu jak Marcel
a jak UE to wpisuję datę wysłania .. a po paru dniach wpinam to , które ogłosili
pakuję do pudełka i modlę się aby procedura nie była kontrolowana - nigdy się nie spełniło
1. MIRAS mam pytanie czy przeprowadziłeś choć jedno postępowanie przetargowe tak od a do z ?
2. ostatnimi czynnościami sekretarza komisji jest po podpisaniu umowy :
ogłoszenie o udzieleniu zamówienia,
zwrot wadium lub np. jego przeksięgowanie na poczet gnwu,
dokończenie protokołu i jego zatwierdzenie przez ....
i wykonuję to w jednym dniu jak Marcel
3. a jak UE to wpisuję datę wysłania .. a po paru dniach wpinam to , które ogłosili
pakuję do pudełka
4. i modlę się aby procedura nie była kontrolowana - nigdy się nie spełniło
1. Ja? no co Ty? Ja w ogóle nie mam najmniejszego pojęcia o ZP, lubię się tylko wymądrzać.
2. Wykonujesz to w jednym dniu, co nie oznacza że nie możesz ogłoszenie zamiescic dnia następnego, a nawet później. Po za tym od dnia podpisania umowy do dnia zatwierdzenia protokołu, osoby wykonujące czynności związane z przeprowadzeniem postępowania mają czas na zapoznanie się z protokołem i wniesienie ewentualnych uwag - nie koniecznie odbywa się to w dniu zawarcia umowy.
3. Pkt 19.1 protokołu brzmi:
"przekazane Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich w dniu ??-??
-?? r. oraz opublikowane w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej: ???? /S ?? - ??? z dnia ??-??-?? r."
Jak widzicie, należy wpisać datę publikacji - od dnia wysłania do publikacji (załóżmy, że to dzień zawarcia umowy) do dnia publikacji może minąć nawet 5 dni. Czyżby zatwierdzenie protokołu następowało bez tego elementu (numeru i daty publikacji).
5. też nie masz się o co modlić
Sorry że się wymądrzałem...
"1. Ja? no co Ty? Ja w ogóle nie mam najmniejszego pojęcia o ZP, lubię się tylko wymądrzać."
Z tym to ładnie przesadziłeś
datę publikacji to sobie można wpisać ręcznie
a jeżeli chodzi o pkt. 2 to chyba żartujesz ? kto to czyta nawet ten co zatwierdza nie czyta ręczę
datę publikacji to sobie można wpisać ręcznie
a jeżeli chodzi o pkt. 2 to chyba żartujesz ? kto to czyta nawet ten co zatwierdza nie czyta ręczę
1. rożne rzeczy sobie można, sama pisałaś o KOLEJNOŚCI, a teraz?
2. czyli osoba sporządzająca protokół i zatwierdzająca tenże podpisując się pod "zapoznały się z treścią protokołu i nie zgłosiły uwag do protokołu" stwierdzają nieprawdę masz się jednak o co modlić
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → zatwierdzenie protokołu
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc