1

Temat: Przetarg na nadzór archeologiczny

Witam,
PN na RB powyżej progów UE, zanim Wykonawca przystąpi do RB muszę ustanowić nadzór archeologiczny. RB dotyczy kanalizacji, jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie do proszę o informację - nawet na maila.
Z góry dzięki!

2

Odp: Przetarg na nadzór archeologiczny

Są dwie drogi: 1) albo bezpośrednio Inwestor typuje z minim. 3 ofert wykonawcę nadzoru(kwota poniżej progów unijnych)  albo ogłasza przetyarg jeżeli przekraczamy progi unijne. 2) usługę i jej koszt wrzuca się w kosztorys prac budowlanych (czyli przetarg obejmuje nadzór i wykonawstwo budowlane). W razie jakichkolwiek pytań prosze pisać na adres: pa-k@wp.pl.

3

Droga 2) nie pasuje mi ani trochę,
a w 1) to niech zamawiający wyznacza nadzór jak tylko sobie życzy (w granicach prawa).
Problem główny, to w ogóle znaleźć kompetentną osobę.

4

na podstawie podręcznika Eugeniusza Smoktunowicza ?Kosztorysowanie obiektów i robót budowlanych?, wyd. 2001r., rozdział 9: wycena prac archeologicznych - wycenić założę się ,że będzie poniżej 14000 euro

5

Domyślam się, że będzie to poniżej 14 K Euro - jestem po szacowaniu i wyszło mi ok 12 tyś PLN netto. Mi chodzi o OPZ - czy wystarczy opisać tutaj że będzie kanalizacja sanitarna i archeolog już będzie wiedział jak ma się zachować plus podanie postanowień z Konserwatora Zabytków i mapy czy coś innego?
Z góry dzięki.
I ma ktoś może sprawdzoną umowę z archeologiem w tej dziedzinie?

6

mam wszystko proszę podać emaila ale to trochę potrwa bo muszę wykasować dane

7

Proszę: deacon_frost@op.pl
Dzięki!

8

myszy1953 napisał/a:

mam wszystko proszę podać emaila ale to trochę potrwa bo muszę wykasować dane

No nic nie dostałem :-(

9

wysłalam byłam na nieplanowanym urlopie

10

ok, to czekam:)
Tez bym chciał dostać "nie planowany urlop"...a tak mam problem nawet z "planowanym"...:-(

11

pomyliłam adres sorry