1

Temat: zagwostka - duża

Witam wszystkich.
W naszej gminie pojawił się nie lada problem. Od niedawna mamy u siebie nowego skarbnika, którego przyszły współmałżonek jest właścicielem dużej firmy budowlanej. Wszyscy w gminie i w "terenie" już o tym wiedzą. Co zrobić w przypadku gdy ta firma złoży ofertę w którymś z przetargów na roboty budowlane a nie daj boże go wygra.
Wszyscy będą wiedzieli że oferent posiadał znacznie więcej informacji od innych i jest uprzywilejowany. Czy taka oferta jest od razu out ??? Przeżyłem już w tym roku parę kontroli w tym jedną na zlecenie CBA ( wypadła b.dobrze) i nie mam ochoty na kolejne, bądź też osobiste wizyty Panów z tego resortu. Co zrobić podpowiedzcie.

2

Odp: zagwostka - duża

Po pierwsze skarbnik nie może zostać członkiem komisji przetargowej i być kierownikiem zamawiającego, jeżeli tak będzie nie powinno być kłopotów.

3

"Wszyscy będą wiedzieli że oferent posiadał znacznie więcej informacji od innych i jest uprzywilejowany" a z czego to wnosisz?
co to Wilkowyje

4

myszy1953 napisał/a:

"Wszyscy będą wiedzieli że oferent posiadał znacznie więcej informacji od innych i jest uprzywilejowany" a z czego to wnosisz?
co to Wilkowyje

Nie Wilkowyja ale już przed wyborem skarbnika wszyscy wiedzieli co to za osoba i z kim powiązana

5

No ja się nie dziwię skąd te przypuszczenia, więc musi być tak jak napisałem wyżej, ale startować do przetargów ma prawo.