1

Temat: Uniewaznienie PN pow. 130 tyś.

Czy Prezesa UZP też muszę zawiadomić o unieważnieniu postępowania ? Wyczytałam też że muszę zamieścić zawiadomienie o unieważnieniu w Dzienniku Urzędowym UE tylko że nie widzę tam takiego formularza. Bardzo proszę o pomoc.

2

Odp: Uniewaznienie PN pow. 130 tyś.

Postępowanie powyżej progów unijnych unieważniasz publikując w Dzienniku Urzędowym UE  "Dodatkową informację lub sprostowanie".

3

A czy pismo do Prezesa UZP tez muszę pisać ?

4

Nie.

5

Moim zdaniem nie. Zawiadomienie o unieważnieniu przekazujesz Oferentom, którzy składali oferty i publikujesz na stronie internetowej.

6

Bardzo proszę o więcej informacji bo się pogubiłam. Wchodzę w UZP potem w SIMAP, potem eNotices i następnie w nowy formularz tak ? Tylko jest problem bo nie widzę tam takiej zakładki : "Dodatkową informację lub sprostowanie".

7

Dodatkową informację lub sprostowanie możesz sporządzić przez swoje ogłoszenie w Dzienniku Urzędowym, musisz je odnaleźć i dopiero tam powinna pojawić się opcja "Dodatkowa informacja/sprostowanie".

8

dziękuję Ci bardzo Joanno. Wprowadziłam tę informację o unieważnieniu w sekcji VI pkt. VI.3 Informacje dodatkowe, czy o to chodziło ?

9

unieważnienia - nie

10

Tak, o to chodziło. Ostatnie postępowanie unijne unieważniałam na początku  roku 2011 i wtedy wyglądało to tak:

VI.1) OGŁOSZENIE DOTYCZY
(o ile ma zastosowanie; zaznaczyć tyle punktów, ile jest to konieczne)
Procedury niepełnej
Sprostowania
Informacji dodatkowych
i tu zaznaczałam, że procedura jest niepełna

VI.2) INFORMACJE NA TEMAT NIEPEŁNEJ PROCEDURY UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
(o ile ma zastosowanie; zaznaczyć tyle punktów, ile jest to konieczne)
Postępowanie o udzielenie zamówienia została przerwane.
Postępowanie o udzielenie zamówienia uznano za nieskuteczne.
Zamówienia nie udzielono.
Zamówienie może być przedmiotem ponownej publikacji.

Oczywiście zamówienia nie udzielono i może być przedmiotem ponownej publikacji.

VI.4) INNE DODATKOWE INFORMACJE (jeżeli dotyczy)
W tym miejscu podawałam podstawę prawną i faktyczną unieważnienia.

11

Lepiej jest zamieścić tę dodatkową informację, bo oni sprawdzają ogloszenia i jak im się nie odhaczy ogloszenie o udzieleniu zamówienia to piszą i przypominają. U mnie była taka sytuacja i wówczas po kilku miesiącach zamieszczałem dodatkową informację o unieważnieniu postępowania.

12

Dokładnie tak.

13

jesli dzis wysylam sprostowanie do Dz.U.U.E. to czy musze czekac az mi to opublikuja w ciagu 5 dni czy moge tez dzis zamieszczac wyjansienia i modyfikacja siwz plus to sprostowanie w pdf?

14

mogę art. 12 a 3.
pytanie nieaktualne:-)