1

Temat: karta indywidualnej oceny ofert

mając kryteria okreslone wzorami stosujecie karte indywidualnej oceny oferty. U mnie w jednostce jest przyjęte że dla krytriów określonych wzorami zamiast karty indywidualnej oceny oferty robiona jest zbiorcza ocena czlonków komisji nie wiem czy to jest właściwe

2

Odp: karta indywidualnej oceny ofert

Karte indywidualnej oceny, zgodnie z rozporządzeniem dotyczącym wzorów protokołów, stosuje sie TYLKO I WYŁĄCZNIE gdy przewidziano subiektywne (niemierzalne) kryteria oceny ofert smile

3

A że kryteria subiektywne zagrażają uczciwej konkurencji, więc praktycznie w ogóle nie powinny być stosowane. smile

4

głupio mi ale nigdzie nie moge znaleźć takiego zapisu w rozporzadzeniu o protokole

5

Np:
Protokół postępowania o udzielenie zamówienia o wartości zamówienia równej lub przekraczającej kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. ? Prawo zamówień publicznych, prowadzonego w trybie przetargu nieograniczonego
Część szczegółowa - pkt 13

6

Dla ułatwienia dodam, że zwrot "cośtam1/cośtam2 (niepotrzebne skreślić)" rozumie się zwykle w ten sposób, że warunki "cośtam1" i "cośtam2" nie mogą zachodzić jednocześnie. smile

7

dzieki wielkie faktycznie wszystko jest napisane:)