Żebyśmy się dobrze zrozumieli.
Mnie się wydaje że w RPZP umieszczasz 1 zadanie dla którego wartością szacunkową jest wartość planowanych wydatków na 2014 rok (1,7 mln). Kolejne zadania to kolejne niepowiązane ze sobą części.
Dlaczego tak?
Wartością od której uzależniamy zastosowanie odpowiednich procedur jest wartość szacunkowa zamówienia. Nie wartość projektu ustalona w oparciu o jakieś dokumenty ale wartość szacunkowa którą ustalasz zgodnie z procedurami Pzp na 3 lub 6 m-cy przed postępowaniem.
Jeżeli ustaliłaś wartość szacunkową w odniesieniu do całego projektu 2014-2016 (w przypadku dróg - RB = kosztorys) a ze względów organizacyjnych podzieliłaś zadanie na części to masz 5 mln. Jeżeli nie ustaliłaś wartości szacunkowej już teraz to masz do czynienia z oddzielnymi zadaniami.
Mnie się wydaje że nie ustaliłaś zgodnie z Pzp wartości szacunkowej tylko masz wiedzę jaki masz budżet dla projektu, a to nie to samo. RPZP również jest narzędziem poza ustawowym. Plan porządkuje ci prace w danym roku ale nie nie jest ostatecznym wyznacznikiem realizacji zamówień na dany rok. Z powodu w/w zasad szacowania (3/6 m-cy) stanowi tylko ogólne założenia które należy z czasem weryfikować.
Jak pisze bzdury to mi to wytłumaczcie