Temat: czy wypełniać druki ZP-1 jak nie wpłynęła żadna oferta
czy jest obowiązkiem wypełnienie druku ZP-1 jeżeli unieważniam postępowanie ponieważ nie wpłynęła żadna oferta?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Dokumentowanie zamówień publicznych → czy wypełniać druki ZP-1 jak nie wpłynęła żadna oferta
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czy jest obowiązkiem wypełnienie druku ZP-1 jeżeli unieważniam postępowanie ponieważ nie wpłynęła żadna oferta?
Co do zasady nie ma potrzeby.
A co z art 17.1.5?
Wg mnie trzeba
Bardziej dla zasady niż z praktyczne punktu widzenia no i dla świętego spokoju.
To trzeba czy nie trzeba bo już zgłupiałam... biorąc to na chłopski rozum to wydaje mi sie że nie trzeba... ale pytam sie czy zgodnie z ustawą musze czy nie??
Generalnie oświadczenie dotyczy relacji osób występujących w postępowaniu z wykonawcami. Ale jest jeden przepis (cyt wyżej) który odnosi się wyłącznie do osoby występującej w imieniu zamawiającego.
Wypełnij, nie ma przy tym żadnej roboty a będzie z głowy
a powiedzcie mi proszę jaka jest praktyka w sytuacji gdy wpłynęły pytania do SIWZ i dokonano jego zmiany.
Czy w takiej sytuacji należy złożyć ZP-1 - chodzi mi o kierownika zamawiającego ???
Wg. mnie nie, gdyż nie znamy kręgu potencjalnych Wykonawców.
Dlatego uważam, że dopiero w momencie otwarcia ofert należy wypełnić ZP-1
W momencie otwarcia.
Marcel byłbym wdzięczny jakbyś podesłał jakiś wyrok/opinie lub inne coś o ile posiadasz muszę tym jutro pomachać przed nosem kilku osobom
Składać może i nie musi w chwili udzielania odpowiedzi na zapytanie ew. zmiany SIWZ ale na pewno musi ocenić czy nie podlega wyłączeniu wiedząc kto składa zapytania. Zawsze może złożyć 2 ZP-1
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc