Temat: Błędy w oświadczeniach - inne postępowanie
Witam serdecznie na forum. Będzie to mój pierwszy post tak więc proszę o wyrozumiałość ale i o pomoc.
Opiszę zaistniałą sytuację w której potrzebowałbym pomocy:
Brałem udział w Przetargu na dostawę. W przetargu wystartowały trzy firmy. Termin składania ofert był wyznaczony na 3.12. Oferent, który wygrał przetarg złożył ofertę handlową na kartce papieru a nie na formularzu ofertowym, nie dołączając wymaganych przez zamawiającego oświadczeń poświadczających brak podstaw do wykluczenia z przetargu. Miał on jednak najniższą cenę. Zamawiający poprosił go o uzupełnienie dokumentów do 17.12. Oferent ten przesłał oświadczenia o które prosił zamawiający. Poprosiłem zamawiającego o przesłanie nam tych oświadczeń co oczywiście uczynił
Data jaką oferent wpisał na oświadczeniach to 16.12. W lewym górnym rogu było miejsce na pieczątkę, której nie było na żadnym z 3 oświadczeń wymaganym w SIWZ. Do tego oferent złożył oświadczenia do innego postępowania.
Brzmiały w ten sposób:
lewy góry róg - miejsce na pieczątkę (brak pieczątki)
na środku na górze: dot. postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na dostawę XXX znak numer (tutaj mamy kolejny błąd ponieważ jest wpisane inne postępowanie oraz inny znak sprawy)
miejsce i data: warszawa 16.12.2013
na dole oświadczenie: składając ofertę w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego na dostawę XXX (znowu ten sam błąd co powyżej - całkiem inne postępowanie / dostawa czego innego) oświadczam, że wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podst art 24 ustawy z dnia 29.1.2004 roku Prawo zamówień publicznych
Kolejne oświadczenia również zawierały te same Błędy tj. do innego postępowania, inny znak sprawy, brak pieczątki
Napisałem w tej sprawie do zamawiającego jednak stwierdził, że w niczym to nie przeszkadza. Prosiłbym o waszą opinie i rady.
Dzięki