Temat: Unieważnienie
Unieważniłam drugi przetarg więc chcę dać ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy z wolnej ręki.Czy według was musi minąć jakiś termin od unieważnienia czy mogę w tym samym dniu.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Unieważnienie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Unieważniłam drugi przetarg więc chcę dać ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy z wolnej ręki.Czy według was musi minąć jakiś termin od unieważnienia czy mogę w tym samym dniu.
Ustawa Pzp nie oznacza wprost terminu, do którego możliwa jest publikacja ogłoszenia o zamiarze zawarcia umowy, aby wywoływała ona korzystne dla ciebie skutki. Niemniej jednak oczywistym jest, że musi to nastąpić:
- przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego,
- z odpowiednim wyprzedzeniem, czyli nie później niż w terminach oznaczonych w art. 146 ust. 2, tj. nie później niż na 5 dni przed zawarciem umowy, jeżeli właściwym publikatorem dla ogłoszenia jest BZP i - 10 dni jeżeli właściwym publikatorem dla ogłoszenia jest DUUE.
Uważam, że możesz w tym samym dniu. To w końcu ogłoszenie o "zamiarze" a nie "udzieleniu".
Pytane z jakiego powodu uniewazniłeś.
brak dwa razy ofert
No to WR i raczej bez czekania.
Brak ofert więc nie ma no co czekać.
Tak zrobiłam
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc