1

Temat: Formularz cenowy

Witam,

Czy budując Formularz cenowy  w przetargu na druk książek mogę wpisać wyłącznie kolumnę z cenami jednostkowymi brutto i kolumnę z wartością brutto, dzięki czemu nie muszę weryfikować stawki podatku VAT i mam mniej pracy ??:)

2

Odp: Formularz cenowy

Tak

3

Tak tak tak (precz z VAT-em) smile

Uwzględnij to w sposobie obliczenia ceny opisanej w SIWZ

4

takie oto mam zapisy w rozdziale Obliczenie ceny oferty:

1. Zamawiający wymaga określenia w ofercie wartości zamówienia w cenach w złotych polskich z dokładnością do pełnych groszy.
2. Należy skalkulować (obliczyć) cenę oferty za wykonanie całego przedmiotu zamówienia podając brutto obejmującą obowiązujący podatek VAT, na podstawie odrębnych przepisów. Podana cena jest obowiązująca w całym okresie ważności oferty.
3. Wszystkie obliczenia, oraz wpisywanie ich wyników do dokumentów stanowiących ofertę należy wykonać ze szczególną starannością i poddać sprawdzeniu w celu uniknięcia omyłek rachunkowych i pisarskich.
4. Dla porównania ofert Zamawiający przyjmie cenę brutto obejmującą podatek od towarów
i usług (VAT).
5. Rozliczenia między Zamawiającym a Wykonawcą będą prowadzone w walucie PLN lub euro. 

ok?

z góry dziękuję

pozdrawiam

5

Dziwny dla mnie ten zapis o euro. Można tak?

6

według mnie tak tylko powinnam jeszcze wskazać zasady (przelicznik), jakimi będę się kierowała, przy porównaniu ofert smile

7

Ja w SIWZ łopatologicznie opisuję co należy przez co pomnożyć w formularzu cenowym która z cen stanowi wartość zamówienia. W razie wystąpienia omyłki mam do czego się odwołać.