1

Temat: unieważnienie postępowania z wolnej ręki

Zdarzyło się Wam unieważniać postępowanie z wolnej ręki?

2

Odp: unieważnienie postępowania z wolnej ręki

Mnie osobiście nie.

3

Mi też nie, ale w czym miałby być problem?

4 (edytowany przez Katiqq 2014-01-13 12:21:54)

mulinek napisał/a:

Zdarzyło się Wam unieważniać postępowanie z wolnej ręki?

A mnie się zdarzyło.
W związku z faktem, iż podczas negocjacji przeprowadzonych dnia __________ r. stronom nie udało się dojść do porozumienia w zakresie warunków umowy i ceny oferty, postępowanie zostało unieważnione na podstawie art. 93 ust. 1 pkt 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U.2013.907 j.t.) - postępowanie obarczone jest niemożliwą do usunięcia wadą uniemożliwiającą zawarcie niepodlegającej unieważnieniu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Stronom nie udało się dojść do porozumienia w zakresie warunków umowy i ceny oferty.

Tę możliwość potwierdza wyrok sygn. akt: KIO 2808/11

5

Prawdopodobnie też mnie czeka unieważnienie postępowania z wolnej ręki. Przetarg dotyczył ubezpieczenia majątku firmy. Odbyły się dwa przetargi , do których nikt nie złożył oferty.Ogłosiłam wiec ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy z wolnej ręki.Po negocjacjach z jednym wykonawcą , dowiedziałam się że nie ma szans żeby jedna firma ubezpieczeniowa wzięło wszystko i wystawiła polisy.Jedna firma ubezpieczeniowa wystawi mi dwie polisy , następna można 1 itd. A ja muszę przecież podpisać jedną umową .Poradźcie coś .Mam unieważnić wolną rękę i popracować nad SIWZ????