1

Temat: odpowiedź na odwołanie

Witam
czy odpowiedź na odwołanie należy przesłać do KIO przed rozprawą czy też przedstawić na posiedzeniu?
Czy oryginały pokumentacji postępowania można do KIO przesłać pocztą czy lepiej zawieść je osobiście?
KIedy należy dostarczyć do KIO pełnomocnictwo dla radcy, wniosek o powołanie biegłego i o powołanie świadka?

Proszę o wspomożenie

2

Odp: odpowiedź na odwołanie

1. Odpowiedź na odwołanie przed rozprawą, żeby sędzia mógł się zapoznać z waszym stanowiskiem.
2. Do KIO przesyłałem kopię dokumentacji.. Oryginał miałem w razie czego ze sobą na rozprawie.
3. Pełnomocnictwo do reprezentacji przedstawiłem na posiedzeniu KIO po rozpoczęciu rozprawy.  Rozprawa składa się jakby z dwóch części i jeżeli się nie mylę to w pierwszej części posiedzenia można składać wnioski o biegłego itp

3

Dziękuje bardzo

4

Witam.
Z. szykuje odpowiedź na odwołanie wobec postanowień siwz (nie zgadza się z zarzutami odwołującego). I teraz mam pytanie. Czy przekazuje odpowiedź do KIO teraz, czy na posiedzeniu? (jak lepiej?) Jeśli teraz to czy wysyła odpowiedź tylko do KIO, czy też odwołującemu i kopię zamieszcza na stronie www? Pzp wskazuje tylko KIO. Jakie jest najlepsze rozwiązanie w tej sytuacji?

5

KIO - zawsze lepiej wcześniej aby mieli sytuację jasną w jaki sposób Z. myśli - powiem nawet, że często KIO wykorzystuje sekwencje z atakiej odpowiedzi smile (po co mają sami mysleć)
Tym co nie trzeba nie wysyłać bo po co się pozbawiać argumentów?