1

Temat: wykaz osób

Wykonawca musi dysponować osobą, która m.in. jest doradcą zawodowym lub nauczycielem przedsiębiorczości.

W wykazie osób w kolumnie dot. kwalifikacji zawodowych wpisaliśmy w "nagłówku":
Kwalifikacje zawodowe (doradca zawodowy/nauczyciel przedsiębiorczości)

Wykonawca wpisał: "szkoleniowiec, absolwent UM, menadżer oświaty".

Czy mogę wezwać do uzupełnienia wykazu, gdyż z tego nie wynika czy dana osoba jest doradca zawodowym lub nauczycielem przedsiębiorczości?

Jak postąpić w takiej sytuacji, gdy ktoś wpisuje mi różne informacje, ale z nich nie wynika czy osoba spełnia wymagania?

2

Odp: wykaz osób

Wyjaśnić, to raczej sedno sprawy po tym można decydować co dalej, czy wzywać do uzupełnienia.

3

przyłączę się do tematu.

w postępowaniu był postawiony warunek, że wykonawca ma wykazać, że osoba która będzie uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, zrealizowała min, 3 formy doskonalenia nauczycieli z zakresu pracy z uczniem ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi.

wykazie wykonawca wpisał:  zrealizowała 3 formy doskonalenia nauczycieli z zakresu pracy z uczniem ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi.

czy to nie jest zbyt ogólnie? tak faktycznie to przepisał warunek.
co z tym fantem?

4

Co najwyżej możesz poprosić o wyjaśnienia - zbyt ogólny warunek - powinieneś wymagać wykazania tych zadań - w zaistniałem sytuacji nie bardzo jest się do czego przyczepić...

5

ok.

6

żądałem aby wykonawca dysponował co najmniej jedną osobą spełniającą pewne wymagania. wykonawca w wykazie podaje mi 2 osoby, z czego 1 spełnia postawione wymagania a druga nie.

ogólnie rzecz biorąc wykonawca spełnia warunek, więc nie ma podstaw do wezwania go do potwierdzenia spełniania wymagań przez drugą wykazaną osobę.

czy poinformować wykonawcę, że 2 osoba nie spełnia wymagań i nie może brać udziału w wykonywaniu zamówienia, czy dopiero przy podpisaniu umowy zastrzec, że zamówienie ma wykonać tylko osoba 1?

7

IMO przy podpisaniu umowy lub przed rozpoczęciem wykonania zamówienia.

8

Mam pytanie,  wymagałam aby Wykonawca podał w wykazie osób  kierownika robót z uprawnieniami bez ograniczeń, a w zalączniku Wykonawca wpisał kierownika który według mnie nie spełnia tego warunku, poprosiłam o wyjaśnienie , a wykonawcy przysłał mi jeszcze raz wypelniony zalącznik w którym wskazał inną osobę która już spełnia ten warunek to mogę to uznać czy muszę wykluczyć wykonawcę?

9

Możesz uznać

10

J.w.

11

jest to najkorzystniejsza ofera i wykonawca który jest na drugim miejscu jest tym tematem zainteresowany dlatego muszę być pewna.

12

To jest pewne smile