76

Odp: sprawozdanie

U nas w urzędzie na początku roku każdy pracownik merytoryczny jak również szkoly otrzymaly wzór rejestru i każdy miał indywidualnie wpisywać poszczególne faktury oraz kwoty netto. Teraz otrzymałem już wiekszość tych rejestrów i teraz trzeba tylko to wszystko zliczyć i podać w sprawozdaniu

77

od szkół zbierasz tez te informacje ?

78

Ja zastępuje koleżanke na tym stanowisku od pół roku i ona również szkołą wysyłała te rejestry do prowadzenia i dyrektorzy co misiąc przynosili wykaz faktur. Również GOPS prowadził tekie rejestry

79 (edytowany przez Marta 2014-01-22 12:01:12)

czyli szkoly nie wysylaja sprawozdan rocznych do uzp?rozumie ze sa to wasze jednostki oswiatowe tak?

80

tak

81 (edytowany przez Marta 2014-01-22 12:04:44)

a przeporowadzaja jakies postepwoania?maja pieniadze w swoim budzecie?jeli tak to powinni sami sprawozdania roczne robic i wysylac

82

No jeżeli chodzi o stosowanie ustawy Pzp to wszystkie przetargi typu na Dowóz ucznów, czy dostawę opału były przeprowadzane przez nas

83

czyli w tych przypadkach jesli wy podpisaliscie umowy to ujmujecie je w  swoim sprawozdaniu,ale jesli te male faktury sa wystawione na szkole to szkola musi sobie to zsumowac i wyslac sprawozdanie do uzp

84

no właśnie tutaj sam nie wiem jak to zrobić.. czyli w takiej sytuacji GOPS też by musiał sobie sam to robić

85

napewno wiem ze kwota z faktury wystawionej na dany podmiot ujeta ma byc w sprawozdaniu tego podmiotu , nie innego

86

no to teraz szkoly musiały by sie zalogować na stronie urzędu zamówień ponieważ z tego co wiem nie posiadają loginu

87

tak

88

no to średnio ich widze:):)

89

Czyli mamy robić za wydział finansowy??

90

na to wychodzi :-(

91

teraz jeszcze wyjdzie na to że bedziemy skladać odrębne sprawozdania za wszystkie szkoly GOPS...

92

Chore

93

Zgodnie z art. 98 ust. 1 p.z.p. zamawiający sporządza roczne sprawozdanie o udzielonych zamówieniach. Obowiązek sporządzenia i przekazania Prezesowi Urzędu rocznego sprawozdania o udzielonych zamówieniach dotyczy zatem wszystkich zamawiających, o których mowa w art. 3 ust. 1 p.z.p.
Posługując się przykładem szkoły wskazać trzeba, że szkoła prowadzona przez jednostkę samorządu terytorialnego, zgodnie z art. 79 ust. 1 ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (Dz. U. z 2004 r. Nr 256, poz. 2572), jest jednostką budżetową. Jednostka budżetowa z kolei, zgodnie z przepisami o finansach publicznych zaliczana jest do jednostek sektora finansów publicznych. Te natomiast jednostki ustawodawca zaliczył do grupy podmiotów zobowiązanych do stosowania przepisów p.z.p. (art. 3 ust. 1 p.z.p.).
Szkoła jest zatem samodzielnym zamawiającym. W takiej sytuacji dyrektor szkoły działa jako kierownik zamawiającego w rozumieniu p.z.p. i z tego tytułu odpowiada za przygotowanie i przeprowadzenie postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a także podpisuje umowę o udzielenie zamówienia publicznego. Zgodnie z art. 98 ust. 1 p.z.p. szkoła sporządza roczne sprawozdanie o udzielonych zamówieniach publicznych.

94

I wszystko w temacie smile

95

czy w sprawozdaniu dot. wyłączenia stosowania pzp, w tabeli wiersz nr 10 - "zamówienia których przedmiotem jest nabycie, przygotowanie  materiałów programowych emitowanych w internecie, radiu, telewizji" należy podać kwoty wydatków na materiały promocyjne , tzn. wydatki dla TVP za przygotowanie skrętki, relacji z imprezy , którą potem emitują w TVP?

96

Ja bym ujął właśnie w tym pkt.

97

Chyba że wydatek mniejszy od 14000

98

wydatek mniejszy od 14.000 euro. Więc w tym przypadku w punkcie 10  lub w punkcie 1?

99

to samo z dotacjami??jak mniejsza od 14 tys euro to pkt 10 lub 1?

100

Tak.