1

Temat: energia elektryczna_prolemy po przetargu

jesteśmy po przetargu na sprzedaż energii elektrycznej, w siwz i umowie mamy zapisy, że dotychczasową kompleksową umowę na dystrybucję i sprzedaż energii wypowiada w naszym imieniu Wykonawca wyłoniony w przetargu oraz, że  reprezentuje Zamawiającego przed właściwym OSD w sprawach związanych z zawarciem umowy o świadczenie usług dystrybucji, Wykonawca twierdzi jednak, że od stycznia zmieniły się przepisy i Zamawiający musi sam, odrębnie składać wniosek o zawarcie umowy o dystrybucję

problem w tym, że mając umowę kompleksową nie możemy, zdaniem dystrybutora energii występować z takim wnioskiem, bo to należy do zadań sprzedawcy energii

każda ze stron twierdzi coś innego, spotkaliście się z taką sytuacją?

2

Odp: energia elektryczna_prolemy po przetargu

Dlatego hoduję stare umowy bezterminowe.
Ja nie potrafię ci pomóc

3

ja też dwie hoduję stare, tej jednej już nie było jak przeskoczyć sad

4

zgodnie z opinią sprzedawcy, umowę na sprzedaż energii można zawrzeć w momencie posiadania umowy na dystrybucję, w ocenie dystrybutora energii, umowę na dystrybucję można zawrzeć posiadając zawartą umowę na sprzedaż

coś tak jakby nic nie miało w przypadku energii elektrycznej sensu sad

5

T po co się  w to bawisz.

6

bo muszę zawrzeć nową umowę, poprzednia była zawarta niezgodnie z ustawą PZP

7

ciekawe, co piszecie. Dokładnie 31.12.2014 roku wypowiedziałam umowę z jednym dystrybutorem, a podpisałam z drugim. Nikt nie protestował, przedwczoraj dawny dostawca odłączył swój licznik, nowy podłączył i nikt nie robił żadnych problemów i uwag. Poza tym przepisy dot. energetyki weszły w zeszłym roku, więc nie rozumiem w czym problem?

8

Jakim cudem smile

9

Niektórzy twierdzą że podróże w czasie są możliwe wink

10

chyba amerykańscy naukowcy big_smile