1

Temat: oferty częściowe i dokumenty do ofert

mam przetarg, gdzie jest podział na części.

W SIWZ był zapis, aby składając oferty w kilku częściach postępowania, do każdej części był komplet dokumentów razem złączony.

Oczywiście są również oferty, gdzie mam same formularze ofertowe do kilki części, a dokumenty typu oświadczenia, wykaz usług są tylko w 1 egzemplarzu.

Co z tym zrobić?

Wzywać do uzupełnień?

2

Odp: oferty częściowe i dokumenty do ofert

Nie wzywać, nie odrzucać, zostawić bo jest dobrze.

3

I zastanowić się nad swoim postępowaniem. Czy może pokusisz się o jakieś wytłumaczenie takiego żądania?

4

Nie jest to zalecane, formularze ofertowe owszem, inne dok., już nie, wystarczą po 1 egz.

5

jeżeli mam postępowanie podzielone na 10 części i na części 1-5, 6-10 stawiam inne warunki dotyczące osób zdolnych do wykonania zamówienia oraz dopuszczam, że wykonawca może złożyć maksymalnie oferty na 3 części, to jeżeli składa ofertę na część 3 i część 7, to powinien mi złożyć dwa wykazy osób, czy jeden wykaz osób, gdzie będą wymienione części i osoby jakie będą daną część wykonywać?

jak technicznie skonstruować wzór takiego wykazu, żeby to miało sens? może wykaz, w którym wykonawca sam wpisze nr części i zrobić adnotację, że jeżeli składa ofertę na kilka części ma powielić tabelę tyle razy na ile części składa oferty?

6

Powiem tak, jeżeli dopuszczam składanie ofert częściowych wystarczającym jest jeżeli złożą odrębne formularze ofertowe aby jednoznacznie wynikało na ile części składają pozostałe dok. są wystarczające po 1 egz. byle by z nich wynikało spełnianie warunku do części na które złożył ofertę ( formularz ofertowy).

7

oddzielne mogłyby być np. wykazy usług - inne dla danej części lub osób. Inne nie - bo jest to związane z formą oferty a ta nie ma wpływu na postępowanie

8

Po drugie, po co dublować np. zaświadczenie z ZUS smile

9

A jesli w przetargu z podziałem na dwie części, Wykonawca zaproponował w formularzu ofertowym ogólną cenę brutto za realizacjię zadanie, bez wskazania kwot ile za poszczególne częsci, to jak postąpic z taka ofertą???Nie możemy dokonać oceny punktowej bez wiedzy, ile za poszcezególne zadania sobie Wykonawca życzy

10

Oferta niezgodna z SIWZ, zależy jeszcze jakie zapisy były w SIWZ, jednak zamawiający nie może domyślać się kwot, a wyjaśnienia też nie pomogą.

11

jeżeli na daną część zamówienia wpłynęła tylko jedna oferta, to oczywiste jest, że mogę umowę podpisać bez czekania tych 5 dni?

12

szad napisał/a:

to oczywiste jest

Więc skąd te wątpliwości?

13

tzw. pomroczność jasna