Odp: Kary umowne a element stanowiący kryterium wyboru?
Ale na jakiej podstawie, 89.1.2?
89.1.1 - złożył dwie oferty.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → Kary umowne a element stanowiący kryterium wyboru?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ale na jakiej podstawie, 89.1.2?
89.1.1 - złożył dwie oferty.
bipi, w jaki sposób dwie oferty, bo nie kumam?
Czy ta informacja o odległości ośrodka od morza jest według ciebie oświadczeniem woli?
Dla mnie jest - dlatego jeśli w wyjaśnieniach napisze, że jednak się pomylił i prawidłową odległością jest 400m traktuję to jako złożenie drugiej oferty.
Dokładnie. Oferta to oświadczenie woli i nie pomyslałbym że można je dowolnie dzielić i traktować raz jako woli a raz jako o. wiedzy.
Oferta to oświadczenie woli, ale np. wykaz usług/dostaw/rb jest już oświadczeniem wiedzy.
Ale wykazy nie stanowią treści oferty
Ale wykazy nie stanowią treści oferty
A czy ja napisałem, że jest inaczej?
Swoją drogą , to ten art. 89.1.1 też wydaje się kontrowersyjny w podanym przykładzie.
Można się podeprzeć art. 68 KC - i wtedy albo 89.1.1. albo 89.1.8 w zw. z 68 KC i 82.1 Pzp
Dla mnie jest - dlatego jeśli w wyjaśnieniach napisze, że jednak się pomylił i prawidłową odległością jest 400m traktuję to jako złożenie drugiej oferty.
Masz na potwierdzenie tej tezy jakieś orzecznictwo, czy to takie twoje wewnętrzne przemyślenia?
Moje własne.
Dla mnie jest to analogia do zmiany ceny w wyniku wyjaśnień.
Bipi dobrze gada.
Wyjaśnienia wykonawcy w których wykonawca podaje nowe dane które mają pasować do określonych w SIWZ warunków uznaję jako zmiana treści oferty która skutkuje odrzuceniem oferty.
Inaczej się nie da.
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc