Odp: sprawozdanie rocznezamówienia ponizej 14 000 euro
izawin robisz tak jak napisałeś,
hej, a co z moim pytaniem
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → sprawozdanie rocznezamówienia ponizej 14 000 euro
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
izawin robisz tak jak napisałeś,
hej, a co z moim pytaniem
Bardzo dobrze, mamy umowę podpisaną w 2013 - wpisujesz wartość netto z umowy. Jak brak umowy, to wpisujesz wszystkie faktury, paragony, rachunki - netto.
Olu, wg mnie zamówienia udzielił powiat reprezentowany przez ZP. Oznacza to ze umowę podpisał zarząd i on w ramach np starostwa informuje o tej umowie UZP co ozncza że jednostki nie informują o tym UZP.
Jednostki przyjmując polisy nie zawierają oddzielnych umów a jedynie wypełniaja postanowienia umowy zawartej przez zarząd.
Nieco inaczej byłoby gdyby w wyniku przetargu zawierane były umowy z jednostkami organizacyjnymi.
Ponieważ jednostki podległe muszą wykazać w sprawozdaniach wydatki to one w sprawozdaniu wpisują swoje umowy z ubezpieczycielem, a Ty nie, bo dublowalibyście kwoty w sprawozdaniach.
No to mamy znowu inne zdanie, super/moje wg szkolenia z 03.02.2014
Iza, chyba że umowa pod które są te faktury zawarta była np 2012 r. Wtedy ich nie uwzgledniasz
No to mamy znowu inne zdanie, super/moje wg szkolenia z 03.02.2014
Zwróć uwagę że zamawiający podpisał jedną umowę. Udzielił jednego zamówienia. Polisy nie są umowami.
Mamy umowę podpisaną w 2010 r. Co robicie jeżeli w umowie nie ma żadnej globalnej kwoty, jest tylko informacja, że opłaty będą regulowane według faktycznego zużycia. W ciągu roku (2013 r.) przychodzą comiesięczne/kwartalne faktury. Wartość tych faktów w skali roku nie przekracza 14.000 euro.
Wliczacie te faktury do sprawozdania (w komórce dotyczącej art. 4.8), czy pomijacie?
Pomijać!!!
Nie uwzględniasz.
Jarosław:-)
Barbaraw:-)
Dziękuję bardzo za odpowiedź ale i tak ma wątpliwości jak postąpić.
Bo np. jeśli chodzi o przetarg na dostawę energii elektrycznej to nie mam takiej wątpliwości, ponieważ Powiat zorganizował postępowanie przetargowe powyżej 14.000euro, Zarząd Powiatu wybrał ofertę jednakże każda jednostka z osobna podpisała odrębną umowę z której wynika, wartość umowy dla każdej jednostki z osobna, I wydaje mi się, że jednostki powinni wykazać to postępowanie w tabeli IV i podać swoją wartość umowy, prawda?
No ale co z tymi polisami, czy to są umowy?
Energia OK rozumiesz, a co do polis - pierwsza część pytania-traktowałabym jak zamówienia Dyrektorów, bo to oni ostatecznie podpisywali i przecież płacą.
Dziękuję
czyli :
1. ubezpieczenie samochodów - umowa z wykonawcą podpisana przez Powiat natomiast polisy podpisane prze jednostkę - do sprawozdania : każda jednostka wykazuje jako zamówienie w tabeli IV i wskazuje swoja wartość z polisy, TAK?
2. ubezpieczenie mienia - umowa z wykonawcą podpisana przez Powiat i polisy ubezpieczeniowe również podpisane przez Powiat - do sprawozdania: Powiat wykazuje w części IV i wykazuje całą wartość z oferty przetargowej bo z polisy to nie wynika TAK?
Nadmieniam, że i ubezpieczenie pojazdów i z tytułu ubezpieczenia mienia każda jednostka płaci za siebie
Jeszcze jedno pytanie, jak Jesteście traktowani, jak centralny zamawiający?
nie
Wykazuje ten kto podpisał umowę.
.... i nie ma tu znaczenia kto podpisuje polisę. strona umowy jest powiat/zarząd a nie dyrektor.
Wykazuje ten kto podpisał umowę.
Nina mam przypadek, że zamówienia udzielała grupa zakupowa, każdy z zamawiających podpisywał odrębnie umowę, ale po kontakcie telefonicznym z grupą mam informację, że oni wykażą to postępowanie w swoim sprawozdaniu. Więc zasada, że kto podpisał umowę - ten wykazuje, nie ma zastosowania w tym przypadku. Na szkoleniu też podpowiedziano mi, że aby uniknąć dublowania się wykazanych zamówień, najlepiej skontaktować się z jednostką, która przeprowadziła postępowanie.
Wykazuje ten kto podpisał umowę, nie jednostka która przeprowadzała postępowanie, a więc trzeba pomiędzy sobą sprawę wyjaśnić, nie dublować poniesionych wydatków.
Wykazuje ten kto podpisał umowę, nie jednostka która przeprowadzała postępowanie, a więc trzeba pomiędzy sobą sprawę wyjaśnić, nie dublować poniesionych wydatków.
Widzę tu pewną nieścisłość. Zamówienie powyżej progów prowadzone przez grupę zakupową. Umowy podpisane przez członków grupy (każdy swoją) i każdy wykazuje je w tabeli V? A skąd wziąć np nr ogłoszenia w DZUE czy uzasadnienie zastosowania trybu? Przecież grupa nie ma obowiązku przekazywania mi całości dokumentacji postępowania.
Masz rację, tylko że : a/ Centralny Zamawiający, wspólne przeprowadzenie postępowania i udzielenie zamówienia, b/wszyscy Z wyznaczają spośród siebie zamawiającego upoważnionego do przeprowadzenia postępowania i udzielenia zamówienia w ich imieniu i na ich rzecz -sami składają sprawozdanie
Widzę tu pewną nieścisłość. A skąd wziąć np nr ogłoszenia w DZUE czy uzasadnienie zastosowania trybu?
A ja problemu nie widzę żadnego, czy problemem jest wykonanie telefonu i poproszenie o powyższe dane którymi nie dysponujecie!?
a ja czytając wszystkie Wasze opinie, poinformowałam jednostki aby wykazały umowy podpisane przez nich na energię elektryczną w tabeli IV sprawozdania, a postępowanie na ubezpieczenie mienia i ubezpieczenie samochodów wykażę w swoim sprawozdaniu, bo to powiat podpisał umowę generalną
A teraz ja mam jeszcze pytanie. Jaką wartość mam wpisać do sprawozdania jeśli w Umowie zawartej na czas określony w 2013r. /na 12 m-cy/ jest podana tylko cena jednostkowa usługi. Chodzi o dowóz węgla, który może być zlecany 5 razy w miesiącu, ale mogło być również 20razy. Pomóżcie, proszę, jak wpisać do sprawozdania?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 … 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc