Odp: sprawozdanie rocznezamówienia ponizej 14 000 euro
To co wykażą inne jednostki w sprawozdaniu jest ich sprawą. Nie ma się co przejmować dublowaniem, o ile to my robimy dobrze.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → sprawozdanie rocznezamówienia ponizej 14 000 euro
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
To co wykażą inne jednostki w sprawozdaniu jest ich sprawą. Nie ma się co przejmować dublowaniem, o ile to my robimy dobrze.
PSZ, widzę że Jesteś Online, Pomóż proszę
Chyba jakoś musiałaś oszacować wartość zamówienia. Powinnaś ustalić jakaś górną granicę zobowiazania
OK to jest z szacowania, czyli to wstawić do sprawozdania??
Mimo, że w umowie jest tylko cena jednostkowa albo wzór jak obliczać cenę to przygotowując postępowanie był zrobiony szacunek. Jest to de facto jedyna kwota jaką można wpisać w sprawozdaniu.
ja tak mam z medycyną pracy,
umowa od 1 sierpnia 2013 r. do 31 lipca 2014 r. - szacunek był,
ale mam też ile faktycznie wydałam w 2013 r. na badania medycyny pracy na podstawie dwóch umów (starej do 31 lipca 2013 r. i nowej od 1 sierpnia 2013 r.)
wpisać szacunek do umowy zawartej w 2013 r. czy faktycznie poniesione koszty??
Z tego wynika ,że szacunek /oczywiście, jeśli była podana w umowie CENA JEDNOSTKOWA
Była podana cena jednostkowa
W jaki sposób traktujecie aneksy do umów, które zawarto przed 2013 r.? Czy należałoby to traktować jak nową umowę, czy trzymać się pierwotnej umowy a aneksami nie zawracać sobie głowy?
Zależy od charakteru zmian. Jeśli były to zmiany dotyczące ceny/przedmiotu zamówienia/wydłużenie umowy głównej bo się po prostu kończyła należy traktować jak nowe zamówienie i zamieścić w sprawozdaniu.
moim zdaniem powinnaś cenę jednostkową za 1 tonę przemnożyć przez szacowaną ilość węgla. Jak robiłaś przetarg to musiałaś podać szacunkową ilość ton węgla więc weź z oferty.
W jaki sposób traktujecie aneksy do umów.
Czy należałoby to traktować jak nową umowę, czy trzymać się pierwotnej umowy a aneksami nie zawracać sobie głowy?
Nie zawracać sobie głowy, to nie pierwotna umowa.
Tak jak Marcel.
Na pewno zamawiającym wygodniej traktować aneks niż jako nowe zamówienie.
Jednak czasami aneks będzie nowym zamówieniem.
Np. umowa na 12 miesięcy, na dostawę X, obowiązująca do 04.02.2014 r. zostaje aneksowana i zaczyna obowiązywać na kolejne 12 miesięcy.
Czyż nie jest to udzielenie zamówienia?
Ja uważam tak jak psz - niby aneks ale zamówienie nowe.
Dlatego też ta "nowa umowa" nie powinna nosić nazwy aneks.
Mimo wszystko dla mnie liczy się treść a nie nazwa
Dokładnie tak. Marcel to jest tak samo jak piszesz ostatnio pytającym, że nie liczy się nazwa referencje/poświadczenie czy inna, ale treść dokumentu.
http://www.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;2870 - Wyjaśnienia do pytań dotyczących zasad sporządzania rocznego sprawozdania o udzielonych zamówieniach. Część II
Tak!
Wracam uparcie do dotacji.
Rozumiem, że w tabeli II poz. 17 należy wykazać w sprawozdaniu dotację finansową pow. 14 tys ? przekazaną zakładowi budżetowemu, jako przyznaną na podstawie przepisów ustawowych.
Co w takim razie z dotacjami przedmiotowymi?
Tak!
Admin chyba nieopatrznie przeniósł mojego posta z innego wątku
Wracam uparcie do dotacji.
Rozumiem, że w tabeli II poz. 17 należy wykazać w sprawozdaniu dotację finansową pow. 14 tys ? przekazaną zakładowi budżetowemu, jako przyznaną na podstawie przepisów ustawowych.
Co w takim razie z dotacjami przedmiotowymi?
Jeżeli nie kwalifikują się do żadnej pozycji w sprawozdaniu to je pomijasz. Chyba, że ich wartość jest poniżej 14000 EUR, wtedy pkt 1 sprawozdania.
Dotacje przedmiotowe, kwoty te winna wykazać jednostka zakupowa (wydatkująca) przyznane środki.
Sprawozdanie dotyczy zamówień publicznych - czyli posiłkujemy się definicją zamówienia publicznego z art. 2 pkt 13 Pzp - ale to moim zdaniem...
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc