26

Odp: podpisanie umowy

Piotrek napisał/a:
jacek0707 napisał/a:

Może nie jestem zbyt mocny w Outlooku, ale jeżeli nie kliknę "potwierdzenia" to nie dostaniesz nic.

Zakładasz sie?
Niektórzy wykonawcy też nie klikają, a ja i tak dostaje potwierdzenia.
Potem jest protest i ich duże zdziwienie... big_smile

a ja wiem, że niektórzy mają na serwerach załozone zapory i nie wysyłają nic z automatu hmm  ale cieszę się, że dyskusja zmierza we własciwym kierunku - kierunku DOWODZENIA, tym samym dochowania pisemności postępowania w ZP

smile nora

27

nora4 napisał/a:

cieszę się, że dyskusja zmierza we własciwym kierunku - kierunku DOWODZENIA, tym samym dochowania pisemności postępowania w ZP

A co ma wspólnego dowodzenie z pisemnościa?

28

Chwalić Boga, od zeszłego roku pisemność mamy już za sobą.
Pamiętam jak przez mgłę ten stos wydrukowanych SIWZ i ciągłe wizyty wykonawów, którzy po wylegitymowaniu sie na portierni i otrzymaniu przepustki, mogli wejść do mojego pokoju (jeśli akurat tam byłem), podpisać wniosek o wydanie SIWZ i potwierdzenie jego otrzymania, otrzymując w zamian upragniony SIWZ i podpis na przepustce...
Pamiętam też strach w oczach pani z kancelarii, czy aby za chwilę nie przyniose jej do wysłania 50 egzemplarzy pisma z odpowiedziami na zapytania do SIWZ, które oczywiscie trzeba wysłac poleconym, za potwierdzeniem odbioru i priorytetem...
O błoga elektroniko... big_smile

29

Ale jednak fax...to fax. A co bys zrobił, gdyby w SIWZ był zapis, że dopuszcza sie fax, pod warunkiem potwierdzenia tego pocztą, itd. .... a ktos Ci wysyła zapytanie mailem?

30

Przesłałbym mu odpowiedź w formie telepatycznej i niezwłocznie potwierdził ją pocztą pantoflową... tongue