Odp: sprawozdanie rocznezamówienia ponizej 14 000 euro
I co z tą odzieżą roboczą dla pracowników?
Ale o jaki wydatek ci chodzi? Kupujesz ubrania dla pracowników czy wypłacasz im ekwiwalent?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Zakres stosowania ustawy Prawo Zamówień Publicznych → sprawozdanie rocznezamówienia ponizej 14 000 euro
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I co z tą odzieżą roboczą dla pracowników?
Ale o jaki wydatek ci chodzi? Kupujesz ubrania dla pracowników czy wypłacasz im ekwiwalent?
Mam pytanie dotyczące ujęcia zamówień sektorowych (wodociąg) w sprawozaniu. Rozumiem, że te, o wartości od 14 tys. do progu stosowania ustawy umieszczam w tabeli III - niezależnie od procedury. Ale co z tymi poniżej 14 tys.? Czy mam je ująć w tabeli II pkt 1, czy 29? Proszę o pomoc.
Przetarg w imieniu 10 gmin realizowała gmina X. Umowę w swoim zakresie podpisywała każda gmina osobno. W jakim miejscu sprawozdania ująć kwoty udzielonego zamówienia (jego wartość przekraczała równowartość 14000 euro ale była mniejsza od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy). Czy dobrze myślę, że w części IV sprzwozdania?
TATO przypadkiem nie wykazuje ten kto podpisał umowę w swoim imieniu? Mnie się wydaje, że tak.
a jak ustalić wartość netto od dotacji udzielanej organizacji pozarządowej na realizacje zadania w trybie ustawy o pożytku publicznym?
TATO przypadkiem nie wykazuje ten kto podpisał umowę w swoim imieniu? Mnie się wydaje, że tak.
Właśnie o to mi chodzi. Przetarg organizował gmina X w imieniu swoim i gmin Y, Z, ....
Po przeprowadzeniu procedury umowy podpisywały osobno, w swoim imieniu, na swój zakres poszczególne gminy (X, Y, Z ...). Teraz w sprawozdaniu każda z tych gmin wpisuje do części IV wartość ze swojej umowy. Tak myślę a nie wiem, czy dobrze myślę.
Każda gmina w swoim imieniu.
Ciekawa jestem co zrobić z akcyzą.
Gmina otrzymuje dotacje na zadanie zlecone - akcyza. Wypłaca rolnikom środki na zakup paliwa. Rolnik fakturę bierze na siebie. Czy te dotacje też pokazać w sprawozdaniu?
Madzialenka napisał/a:I co z tą odzieżą roboczą dla pracowników?
Kupuję ubrania dla pracowników.
Dokonując zakupu ubrań udzielasz zamówienia publicznego, zawierzasz umowę z wykonawcą. Wartość takiej umowy powinna być ujęta w sprawozdaniu.
nie wyświetlają mi się str. 4 i 5 w tym temacie
jak kliknę na ten temat to pokazuje tylko 4 str.
http://nowastrona.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;2889
Wydanie 7 popr.
To rozporządzenie pokazuje jaki jest w Polsce poziom prawodawstwa - tylko płakać!!!
"Jeżeli aneksy do umów najmu dotyczą nowego okresu obowiązywania najmu po zakończeniu obowiązywania dotychczasowej umowy, rozszerzają zakres powierzchni najmu lub w inny sposób istotnie modyfikują warunki dotychczasowych umów należy uznać, że z chwilą podpisania aneksów dochodzi do zawarcia nowych umów, które podlegają, ze względu na przedmiot, ujawnieniu w tabeli II pkt 12 wzoru rocznego sprawozdania."
O! I to potwierdza to co zawsze twierdziłem
amen
Ponawiam prośbę o podpowiedź w 2 kwestiach:) :
1. Jak ustalić wartość netto od dotacji udzielanej organizacji pozarządowej na realizacje zadania w trybie ustawy o pożytku publicznym? Bo dotacje udzielane stowarzyszeniom przez gminę tez pokazujemy w sprawozdaniu, prawda?
2. A co z akcyzą, tzn. Gmina otrzymuje dotacje na zadanie zlecone - akcyza. Wypłaca rolnikom środki na zakup paliwa. Rolnik fakturę bierze na siebie. Czy te dotacje też pokazać w sprawozdaniu?
pilne pytanie !
Czy obowiązek sprawozdawczy dotyczy każdego ?
Mianowicie jeśli nasza jednostka nie miała żadnego przetargu powyżej 14 tyś euro czy muszę wykazywać pozostałe "zakupy" ?!
Słyszałem opinię że NIE i szukam potwierdzenia lub zaprzeczenia
ada
1. wpisz kwote dotacji- tu nie ma podatku od towarow io uslug VAT
2. nie wiem, ja bym tego nie wpisywala
arturo- jaka jestes jednostka?
Mianowicie jeśli nasza jednostka nie miała żadnego przetargu powyżej 14 tyś euro czy muszę wykazywać pozostałe "zakupy" ?!
Musisz.
co mam zrobić w przypadku umów na energię elektryczną gdzie podane mam stawki za 1 kwh w danej taryfie płacę z faktyczne zużycie, co z dotacjami celowymi które zostały przekazane do powiatu w celu wsparcia inwestycji np. drogi powiatowej przez nasze miasto? mam je wykazywać ?
gerard-wpisz wartosc szacunkowa: ilosc szacunkowa zyzycia kwh x cenaz oferty 1 kwh
Marta- dziękuje a co z tymi nieszczęsnymi dotacjami ??
hm..tutaj nie jestem pewna..bo ty wykarzesz i powiat tez wykaze?dziwne..no ale jak tak chca to wykazemy...
ja ujelam
i jednostka ktora z tych dotacji zrealizuje przetarg tez wykaże tylko w innym miejscu
dobre co?
Wszystkie dotacje jakie miałem wykazałem. Jak dla kogoś będzie ich za dużo to mi pewnie powie
no to ja tez wykaże i będę miał problem z głowy.
Strony Poprzednia 1 … 4 5 6 7 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc