126

Odp: sprawozdanie rocznezamówienia ponizej 14 000 euro

Madzialenka napisał/a:

I co z tą odzieżą roboczą dla pracowników?

Ale o jaki wydatek ci chodzi? Kupujesz ubrania dla pracowników czy wypłacasz im ekwiwalent?

127

Mam pytanie dotyczące ujęcia zamówień sektorowych (wodociąg) w sprawozaniu. Rozumiem, że te, o wartości od 14 tys. do progu stosowania ustawy umieszczam w tabeli III - niezależnie od procedury. Ale co z tymi poniżej 14 tys.? Czy mam je ująć w tabeli II pkt 1, czy 29? Proszę o pomoc.

128

Przetarg w imieniu 10 gmin realizowała gmina X. Umowę w  swoim zakresie podpisywała każda gmina osobno. W jakim miejscu sprawozdania ująć kwoty udzielonego zamówienia (jego wartość przekraczała równowartość 14000 euro ale była mniejsza od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy). Czy dobrze myślę, że w części IV sprzwozdania?

129

TATO przypadkiem nie wykazuje ten kto podpisał umowę w swoim imieniu? Mnie się wydaje, że tak.

130

a jak ustalić wartość netto od dotacji udzielanej organizacji pozarządowej na realizacje zadania w trybie ustawy o pożytku publicznym?

131

nina napisał/a:

TATO przypadkiem nie wykazuje ten kto podpisał umowę w swoim imieniu? Mnie się wydaje, że tak.

Właśnie o to mi chodzi. Przetarg organizował gmina X w imieniu swoim i gmin Y, Z, ....
Po przeprowadzeniu procedury umowy podpisywały osobno, w swoim imieniu, na swój zakres poszczególne gminy (X, Y, Z ...). Teraz w sprawozdaniu każda z tych gmin wpisuje do części IV wartość ze swojej umowy. Tak myślę a nie wiem, czy dobrze myślę.

132

Każda gmina w swoim imieniu.

133

Ciekawa jestem co zrobić z akcyzą.
Gmina otrzymuje dotacje na zadanie zlecone - akcyza. Wypłaca rolnikom środki na zakup paliwa. Rolnik fakturę bierze na siebie. Czy te dotacje też pokazać w sprawozdaniu?

134

jarosław napisał/a:
Madzialenka napisał/a:

I co z tą odzieżą roboczą dla pracowników?

Ale o jaki wydatek ci chodzi? Kupujesz ubrania dla pracowników czy wypłacasz im ekwiwalent?

Kupuję ubrania dla pracowników.

135

Dokonując zakupu ubrań udzielasz zamówienia publicznego, zawierzasz umowę z wykonawcą. Wartość takiej umowy powinna być ujęta w sprawozdaniu.

136 (edytowany przez golavox 2014-02-25 18:43:14)

nie wyświetlają mi się str. 4 i 5 w tym temacie

jak kliknę na ten temat to pokazuje tylko 4 str.

137

http://nowastrona.uzp.gov.pl/cmsws/page/?D;2889
Wydanie 7 popr.
To rozporządzenie pokazuje jaki jest w Polsce poziom prawodawstwa - tylko płakać!!!

138

"Jeżeli aneksy do umów najmu dotyczą nowego okresu obowiązywania najmu po zakończeniu obowiązywania dotychczasowej umowy, rozszerzają zakres powierzchni najmu lub w inny sposób istotnie modyfikują warunki dotychczasowych umów należy uznać, że z chwilą podpisania aneksów dochodzi do zawarcia nowych umów, które podlegają, ze względu na przedmiot, ujawnieniu w tabeli II pkt 12 wzoru rocznego sprawozdania."

139

O! I to potwierdza to co zawsze twierdziłem wink

140

amen

141

Ponawiam prośbę o podpowiedź w 2  kwestiach:) :

1. Jak ustalić wartość netto od dotacji udzielanej organizacji pozarządowej na realizacje zadania w trybie ustawy o pożytku publicznym? Bo dotacje udzielane stowarzyszeniom przez gminę tez pokazujemy w sprawozdaniu, prawda?

2. A co  z akcyzą, tzn. Gmina otrzymuje dotacje na zadanie zlecone - akcyza. Wypłaca rolnikom środki na zakup paliwa. Rolnik fakturę bierze na siebie. Czy te dotacje też pokazać w sprawozdaniu?

142

pilne pytanie !

Czy obowiązek sprawozdawczy dotyczy każdego ?

Mianowicie jeśli nasza jednostka nie miała żadnego przetargu powyżej 14 tyś euro czy muszę wykazywać pozostałe "zakupy" ?!

Słyszałem opinię że NIE i szukam potwierdzenia lub zaprzeczenia smile

143

ada
1. wpisz kwote dotacji- tu nie ma podatku od towarow io uslug VAT
2. nie wiem, ja bym tego nie wpisywala

arturo- jaka jestes jednostka?

144

arturo-młodszy napisał/a:

Mianowicie jeśli nasza jednostka nie miała żadnego przetargu powyżej 14 tyś euro czy muszę wykazywać pozostałe "zakupy" ?!

Musisz.

145

co mam zrobić w przypadku umów na energię elektryczną gdzie podane mam stawki za 1 kwh w danej taryfie płacę z faktyczne zużycie, co z dotacjami celowymi które zostały przekazane do powiatu w celu wsparcia inwestycji np. drogi powiatowej przez nasze miasto? mam je wykazywać ?

146

gerard-wpisz wartosc szacunkowa:  ilosc szacunkowa zyzycia kwh x cenaz oferty  1 kwh

147

Marta- dziękuje a co z tymi nieszczęsnymi dotacjami ??

148

hm..tutaj nie jestem pewna..bo ty wykarzesz i powiat tez wykaze?dziwne..no ale jak tak chca to wykazemy...
ja ujelam
i jednostka ktora z tych dotacji zrealizuje przetarg tez wykaże tylko w innym miejscu
dobre co?

149

Wszystkie dotacje jakie miałem wykazałem. Jak dla kogoś będzie ich za dużo to mi pewnie powie smile

150

no to ja tez wykaże smile i będę miał problem z głowy.