Temat: pilne pytanie
Czy wg. Was można jako jedno zamówienie potraktować
zaprojektowanie wycinki oraz jej wykonanie.
Jak dla mnie jest to inny przedmiot zamówienia, mimo, że może to zamówienie wykonać jeden wykonawca.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum portalu NowePrzetargi.pl → Szacowanie wartości, kwoty progowe i i tryby udzielania zamówień publicznych → pilne pytanie
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Czy wg. Was można jako jedno zamówienie potraktować
zaprojektowanie wycinki oraz jej wykonanie.
Jak dla mnie jest to inny przedmiot zamówienia, mimo, że może to zamówienie wykonać jeden wykonawca.
W łączeniu nie ma problemów (w zasadzie), są w drugą stronę.
Ja jestem za połączeniem.
Ja też, bo jeśli się łączą, to Będziesz Miał dzielenie zamówienia w razie kontroli
Tym bardziej że to w jednym czasie i możliwość wykonania przez jednego wykonawcę.
Ale "jednego wykonawcę" można rozumieć dwojako, dlatego napisałem, że co do zasady nie ma problemu, żeby łączyć.
No, czyli łączyć
Co innego robić projekt a co innego rżnąć. To nie jest ten sam przedmiot zamówienia.
Tak mi się wydaje
właśnie o to chodzi, a poza tym nie mogę w 1 przetargu rozbić na części tych dwóch zamówień , bo ten od "rżnięcia" będzie chciał np. projekt
To najmniejszy problem, ustalasz daty realizowania zamówienia tak, że najpierw jest projekt, który później trafia do tego od rżnięcia.
No to jak razem czy osobno ?
Nie widzę problemu w podzieleniu tego zamówienia, chyba, że wszyscy na rynku zarówno projektują jak i takie projekty realizują.
Nie widzę problemu w podzieleniu tego zamówienia, chyba, że wszyscy na rynku zarówno projektują jak i takie projekty realizują.
Ludzie to się pisze o zamówieniach a nie o "rżnięciu"
I nigdy nie pisałaś o dostarczeniu bądź zbudowaniu czegoś tylko zawsze piszesz "zamówienie"?
oj nie rozumiemy się pewnie jeszcze młody jesteś
Zabawne Nina, my tu piszemy o zamówieniach, za swoje skojarzenia odpowiadasz sama. Głodnej chleb na myśli.
hehehh
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc