1

Temat: pilne pytanie

Czy wg. Was można jako jedno zamówienie potraktować
zaprojektowanie wycinki oraz jej wykonanie.
Jak dla mnie jest to inny przedmiot zamówienia, mimo, że może to zamówienie wykonać jeden wykonawca.

2

Odp: pilne pytanie

W łączeniu nie ma problemów (w zasadzie), są w drugą stronę.

3

Ja jestem za połączeniem.

4

Ja też, bo jeśli się łączą, to Będziesz Miał dzielenie zamówienia w razie kontroli

5

Tym bardziej że to w jednym czasie i możliwość wykonania przez jednego wykonawcę.

6

Ale "jednego wykonawcę" można rozumieć dwojako, dlatego napisałem, że co do zasady nie ma problemu, żeby łączyć.

7

No, czyli łączyć smile

8

Co innego robić projekt a co innego rżnąć. To nie jest ten sam przedmiot zamówienia.

Tak mi się wydaje smile

9

właśnie o to chodzi, a poza tym nie mogę w 1 przetargu rozbić na części tych dwóch zamówień , bo ten od "rżnięcia" będzie chciał np. projekt

10

To najmniejszy problem, ustalasz daty realizowania zamówienia tak, że najpierw jest projekt, który później trafia do tego od rżnięcia.

11

No to jak razem czy osobno ? wink

12

Nie widzę problemu w podzieleniu tego zamówienia, chyba, że wszyscy na rynku zarówno projektują jak i takie projekty realizują.

13

psz napisał/a:

Nie widzę problemu w podzieleniu tego zamówienia, chyba, że wszyscy na rynku zarówno projektują jak i takie projekty realizują.

Ludzie to się pisze o zamówieniach a nie o "rżnięciu"

14

I nigdy nie pisałaś o dostarczeniu bądź zbudowaniu czegoś tylko zawsze piszesz "zamówienie"?

15

oj nie rozumiemy się pewnie jeszcze młody jesteś smile

16

Zabawne smile Nina, my tu piszemy o zamówieniach, za swoje skojarzenia odpowiadasz sama. Głodnej chleb na myśli.

17

hehehh smile