Temat: Kiedy usunąć?
Mam przetarg nieograniczony powyzej 60 000 ale ponizej kwoty podanej w rozporządzeniu Wczoraj mialam otwarcie ofert i czy już teraz moge usunac siwz z strony internetowej?Kiedy usunąćŁ pytania, odp,itp_
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam przetarg nieograniczony powyzej 60 000 ale ponizej kwoty podanej w rozporządzeniu Wczoraj mialam otwarcie ofert i czy już teraz moge usunac siwz z strony internetowej?Kiedy usunąćŁ pytania, odp,itp_
Ja ściągałam zawsze ogłoszenia zaraz po otwarciu ofert (no chyba że się zagapiłam) i dalej tak robię. Myślisz Emi, że w związku z nowelizacją coś tu należałoby zmienić?
Wczoraj mialam otwarcie ofert i czy już teraz moge usunac siwz z strony internetowej?Kiedy usunąćŁ pytania, odp,itp_
Art. 42 ust.1
tak krótko, a wszystko jasne
Tak myślałam , ze skoro tak robię to musi gdzieś być do tego podstawa prawna...
A gdyby podstawa sie nie znalazła?
Zostaje zdrowy rozsądek Piotrze, chodź on nie zawsze jest w zgodzie w obowiazujacym prawem
Uwaga Piotra chyba była do mnie. Zdarza się rzeczywiście, że robimy coś latami źle - powielając swój błąd, nie zdając sobie sprawę, że jest to nizgodne z przepisami. Dlatego dobre jest takie forum aby pogadać i ewentualnie skorygować swoje działania.
Tym razem mi się udało:)
Po jakim okresie czasu można bezpiecznie usunąć ogłoszenie o wyborze najkorzystniejszej oferty?
Może jakaś podstawa prawna???
Po zawarciu umowy
Po zawarciu umowy
fajnie, fajnie, dzięki bardzo a jakaś podstawa prawna? bo ustawa tego nie reguluje...
A po co Ci podstawa prawna? To wynika bezpośrednio z... (i tu niespodzianka ) logiki. Jeśli prawidłowo zawarłaś umowę (chodzi o termin stand-still), to po upływie tego terminu odwołania są bezskuteczne. Ja chcesz możesz trzymać informację do końca świata!
Wow... jestem pod wrażeniem owej niespodzianki Moje przetargi dotyczą realizacji projektów z POKL i nie wiem czy nie ma gdzieś jakiegoś haczyka odnośnie przechowywania informacji o przetargach na naszej stronie...
Wow... jestem pod wrażeniem owej niespodzianki Moje przetargi dotyczą realizacji projektów z POKL i nie wiem czy nie ma gdzieś jakiegoś haczyka odnośnie przechowywania informacji o przetargach na naszej stronie...
Nie ma żadnego haczyka. Po zawarciu umowy.
Absolutnie nie - też realizowałem zamówienia z POKL w różnych miejscach w Polsce i nie mieli żadnych ale
Po jakim okresie czasu można bezpiecznie usunąć ogłoszenie o wyborze najkorzystniejszej oferty?
Może jakaś podstawa prawna???
ja usuwam w dniu, w którym zamieszczam ogłoszenie o udzieleniu zamówienia, czasem jest to ten sam dzień co zawarcia umowy.
Darek W. & bipi
Bardzo dziękuję za rzeczowe i jakże spektakularne udzielenie odpowiedzi pozdrawiam
szad
szalenie dziękuję
Widać, że miękkie projekty prowadzisz Normalnie wykształciuch - gdzie tam mnie zwykłemu inżynierowi do humanisty
Poza tym - nie ma sprawy - polecam się
bipi
Ja w tych sprawach to zupełny laik (tudzież lajkonik) jestem hahaha...
Ot, wygraliśmy przetarg, to trzeba szybko się douczyć i działać zgodnie z zasadą - jak nie wiesz, to zapytaj
Polecam się - pytaj Kto pyta....
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc