1

Temat: bez ustawy

Witam, czy w postępowaniu poniżej 14 000 w zapytaniu ofertowym zamawiający może dać zapis, że  "wykonawca wyraża gotowość do przekazywania gratisowych materiałów promocyjnych tak/nie(nieodpowiednie skreślic)". dalej w opisie zamówienia jest zapis że jedynym kryterium oceny ofert bedzie cena.
Prosze o pomoc bo zwierzchnik chyba wpuścił mnie w maliny

2

Odp: bez ustawy

Na czym miała by polegać ta gotowość do przekazywania gratisowych materiałów?

3

chodziło nam o to aby wykonawca w miarę swoich możliwości co jakiś czas dał gratisowo zamawiającemu np.kremy przeciwodleżynowe, fartuchy dla personelu medycznego bądź rękawiczki jednorazowe
przy wyborze ofert kierowano się tylko najniższą ceną

4

Padam ze śmiechu. Nie prościej zażądać od razu całego przedmiotu zamówienia za darmo?

5

A jak wartość tych gratisów spowoduje, że zamówienie powinno być prowadzone z ustawy to dopiero będzie cyrk, jak się CBA doliczy smile

Moim zdaniem nie może być żadnych gratisów w sferze wydatkowania  finansów publicznych. Wszystko musi być odpłatne.

Za to gratisy Wykonawcy mogliby przekazywać na konto fundacji powołanej w celu wsparcia szpitala. Ale to inna historia i nie należy mylić z finansami publicznymi.

6

Dziwny zapis smile

7

Trąca trochę kryminałem wink

8

Pomijając to co napisali poprzednicy, to ten zapis i tak by niczego nie wnosił. Wyraża gotowość: da albo nie da. Ja bym nie dał smile

9

Dajcie sobie z tym spokój.

10

Wywaliłabym ten zapis. Żadnych gratisów wink

11

bipi napisał/a:

Trąca trochę kryminałem wink

Tylko trochę smile

12