1

Temat: informacja o podwykonawcach

Czy jeżeli w SIWZ wymagaliśmy załączenia informacji o podwykonawcach (wzór informacji był załącznikiem do SIWZ ) to czy wykonawca może uzupełnić ten dokument w opraciu o art. 26 ust 3 Pzp,  czy taką ofertę należy odrzucić na podst. art. 89 ust 1 pkt 2 Pzp. Z góry dziękuje za pomoc.

2

Odp: informacja o podwykonawcach

Jeżeli nie uzupełnił tego, to myslę, że należy traktować to jako brak podwykonawców. Nie odrzucałbym.

3

1. Jakich informacji o podwykonawcach żądał zamawiający? (Coś mi pachnie bezprawiem)
2. Czy zamawiający zastrzegł jakiekolwiek części, których wykonawcy nie mogą powierzyć podwykonawcom?

4

Marko, trza dać "cynk" CBA...;)

5

Ale Marko ma rację, po co Ania robi sobie kłopoty?

6

Ania nie napisała o co dokładnie chodzi z tymi podwykonawcami, więc zaczekać trzeba aż to wyjaśni, wówczas może jakoś się coś na to poradzi...

7

Witam,
Źle zadałam pytanie. Żądaliśmy informacji o tym , czy Wykonawca zamierza powierzyć część zamówienia podwykonawcom, jeśli tak to miał określić którą część. Wzór tej informacji był tak skonstruowany, że wykonawca miał określić czy powierza część zamówienia czy nie. W przypadku gdy nie powierza to i tak powinien go załączyć. Pozdrawiam

8

Sądzę że nie możesz tej oferty odrzucić, jeżeli wykonawca chce całe zamówienie wykonać sam to bez sensu żeby składał pusty dokument

9

Właśnie o tym mówiłem powyżej

10

dziękuje za pomoc